Αλληλεγγύη μεταξύ των ελληνικών πόλεων αλλά και μέσα στην Αθήνα «και να μοιραστούν οι πρόσφυγες και σε άλλες περιοχές» ζήτησε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης στο πλαίσιο του δημοτικού συμβουλίου. 

Όπως αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος της δημοτικής αστυνομίας, Αντώνης Καφετζόπουλος από το Σάββατο μέχρι αύριο θα έχουν έρθει στην Αθήνα 3.280 μετανάστες από τα νησιά με πλοία.

Πρόσθεσε ότι «οι άνθρωποι αυτοί μοιράζονται σε δύο σημεία: οι αραβόφωνοι στην Πλατεία Ομονοίας και στα γύρω ξενοδοχεία και οι Αφγανοί στην πλατεία Βικτωρίας και στο Πεδίο του 'Αρεως». Τέλος, ζήτησε να υπάρξει ένα άτυπο κέντρο υποδοχής σε ακατοίκητη έκταση στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά έτσι «ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μην γίνουν θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης».

Πρόταση να δίνεται η δυνατότητα στους μετανάστες να φεύγουν από τη χώρα, διατύπωσε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανοικτή Πόλη» Ρήγας Αξελός.

Το άνοιγμα ελεγχόμενων χώρων σε εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα, κατασκηνώσεων σε όλη την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των προσφυγικών κυμάτων ζήτησε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Σοφιανός.