Τον αποτροπιασμό του εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη βομβιστική επίθεση στο Σουρούτς της Τουρκίας.

Όπως τονίζει ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Διεθνών Σχέσεων, Εξωτερικής Πολιτικής & 'Αμυνας και Ελληνισμού της Διασποράς:

Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την ανείπωτη θλίψη μας για τη σημερινή βάρβαρη βομβιστική επίθεση των φονταμενταλιστών ισλαμιστών εναντίον δεκάδων μελών της Ομοσπονδίας Ενώσεων Σοσιαλιστικής Νεολαίας στο Σουρούτς της Τουρκίας, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 28 ζωών και τον τραυματισμό περισσότερων από 100 ανθρώπων. 

Θρηνούμε για την απώλεια των δεκάδων νέων αγωνιστών, που βρέθηκαν στο Σουρούτς προκειμένου να βοηθήσουν εθελοντικά στην ανοικοδόμηση του γειτονικού Κομπάνι, πόλης- συμβόλου του αγώνα του κουρδικού λαού ενάντια στη βαρβαρότητα του ισλαμοφασισμού» αναφέρει ο κ. Μπουρνούς προσθέτοντας «η κυβέρνηση του AKP είναι υπόλογη για τις υπόγειες και φανερές διασυνδέσεις και δοσοληψίες της με βραχίονες του Ισλαμικού Κράτους. Οφείλει άμεσα να διακόψει κάθε έμμεση ή άμεση στήριξη των τρομοκρατών, ξεκινώντας από την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων της σημερινής δολοφονικής επίθεσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων και στέκεται στο πλάι της τουρκικής και κουρδικής Αριστεράς, που αγωνίζεται ενάντια στο σκότος, για λογαριασμό όλης της ανθρωπότητας» καταλήγει στην δήλωσή του ο κ. Μπουρνούς.