current views are: 6

20 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση19:20

Μεϊμαράκης: Δεν υπάρχει δεξιό ή αριστερό Μνημόνιο – Το Grexit δεν έφυγε – Εκλογή προέδρου από τη βάση της ΝΔ

«Το Μνημόνιο δεν είναι ούτε αριστερό ούτε δεξιό, τα υφεσιακά μέτρα τα χρεώνουμε στον κ. Τσίπρα» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Δημοσίευση 19:20’
αρθρο-newpost

«Το Μνημόνιο δεν είναι ούτε αριστερό ούτε δεξιό, τα υφεσιακά μέτρα τα χρεώνουμε στον κ. Τσίπρα» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Το Μνημόνιο δεν είναι ούτε αριστερό ούτε δεξιό, τα υφεσιακά μέτρα τα χρεώνουμε στον κ. Τσίπρα» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκηςμιλώντας στην ΕΡΤ, τασσόμενος υπέρ της εκλογής πρόεδρου της ΝΔ μέσα από μεγάλο αντιπροσωπευτικό συνέδριο, θέτοντας θέμα ταυτότητας της παράταξης.

«Τα μέτρα που έρχονται είναι απόλυτα υφεσιακά. Δεν διαπραγματεύθηκα εγώ, η συμφωνία φέρνει την υπογραφή ΤσίπραΚαμμένου. Το Μνημόνιο δεν είναι ούτε αριστερό ούτε δεξιό αλλα πολιτικές αναγκαίες που επιβάλλονται λόγω των καταστάσεων. Δεν είχαμε κανένα βίτσιο να κόβουμε μισθούς και συντάξεις. Δεν μπορούμε να εισπράττουμε φόρους από την ιδιωτική πρωτοβουλία για να συντηρούμε ένα μεγάλο κράτος» υπογράμμισε.

«Το ζητούμενο είναι αν μπορεί να εισπραχθεί ο ΦΠΑ» είπε ακόμη. «Τα υφεσιακά μέτρα τα χρεώνουμε στον κ. Τσίπρα. Αυτές τις ψευδαισθήσεις τις πληρώσαμε ακριβά, θα είχαμε μόνο τα 900 εκατ. του e-mail Χαρδούβελη, θα είχαμε μπει στις αγορές» σημείωσε.

«Η τότε κυβέρνηση επέμενε, αλλά η τρόικα δεν ήθελε να έχουμε άλλη συμφωνία. Ούτε τυράκι δεν έδωσε, αντιθέτως βοήθησε τον ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε.

Ο κ. Μεϊμαράκης άφησε αιχμές για τους Ευρωπαίους, λέγοντας ότι «θα θέλαμε να είχαν καλύτερη συμπεριφορά απέναντι στον πρωθυπουργό μας. Ήμουν αλληλέγγυος στον Πρωθυπουργό».

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε, ωστόσο, ότι ο κ. Τσίπρας «γνώριζε ότι δεν θα έπρεπε να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες. Αναγκαστικά έφερε την κακή συμφωνία». 

Καταστροφή οι εκλογές – Άλλο η ευρωπαϊκή πορεία, άλλο η διακυβέρνηση

«Γιατί να κάνει εκλογές; Τι θέμα προκύπτει από τους 199 εφόσον το νομοσχέδιο παίρνει 240 ψήφους;» αναρωτήθηκε ο προέδρος της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι δεν έχει διαπιστωθεί απώλεια της δεδηλωμένης. «Αν πάμε για εκλογές θα πρέπει να πει ο κ. Τσίπρας γιατί πάμε» συμπλήρωσε, χαρακτηρίζοντάς τις «καταστροφικές».

Ο κ. Μεϊμαράκης συνέχισε λέγοντας:

Ρωτήστε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν ναι, ρωτήστε τους βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν ΝΑΙ, ποσό χαζοί αισθάνονται; Να πάνε στον ίδιο νόμο με αυτούς που δεν ψήφισαν.

 Άλλο η συμφωνία που θα μας κρατήσει στην Ευρώπη και άλλο η συνολική διακυβέρνηση της χώρας. Σε αυτή διαφωνούμε, αλλά τα μέτρα μας κρατούν σε ευρωπαϊκή πορεία. Εφόσον η Ελλάδα σταθεί όρθια πρέπει να ξαναδούμε κάποια πράγματα. Στο θέμα της ιθαγένειας δεν θα ψηφίσουμε.

Για το θέμα των αγροτών είπε ότι «αυτά τα μέτρα είναι εξοντωτικά για τον αγρότη και τον κτηνoτρόφο» ενώ έριξε «καρφιά» λέγοντας ότι «οι διαπραγματευτές της κυβέρνησης δεν γνώριζαν καλά το αγροτικό θέμα».

Αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα

«Όποτε θελήσαμε να προσφέρουμε βοήθεια στον κ. Τσίπρα εκείνος δεν την ήθελε» είπε ακόμη, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης με τα σημερινα δεδομένα».

«Είναι ντροπή την ώρα που συζητάμε τα μείζονα να προχωρούν σε τέτοιες κινήσεις. Δεν πίστεψα ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα μιλούσε στη Βουλή» πρόσθεσε για τη συνεδρίαση της προηγούμενης Τετάρτης. Είπε ότι «το μεγάλο όχι του δημοψηφίσματος έγινε ναι» κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του ότι ο πολιτικός του λόγος δεν είναι αριστερός. «Η χώρα είναι πάρα πολύ πίσω, μας πήγαν πίσω στο 2012» πρόσθεσε.

«Ο Τσίπρας τα φόρτωσε όλα στους Ευρωπαίους και το έπαιξε και θύμα ενώ αυτός έκανε τα λάθη» πρόσθεσε. «Απορώ πώς δέχθηκε τη συμφωνία με τα σκληρά μέτρα, πρέπει ο ίδιος να διαψεύσει ότι δεν έχει στόχο να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ» συνέχισε.

Ο Ευ. Μεϊμαράκης προειδοποίησε ότι «το Grexit δεν έφυγε, υπάρχει» ενώ συμπλήρωσε ότι «ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι δεν θα ειναι σκέτος διαχειριστής και έγινε μόνο διαχειριστής».

Σημείωσε ότι «η δική μας αντιπολιτευτική πολιτική, ήταν πολιτική εθνικής ευθύνης. Κάνουμε το σταυρό μας να μην καταστραφούμε» ενώ για τον κ. Τσίπρα είπε ότι «ο τιμονιέρης είναι παντός καιρού».

Για το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΝΔ σε οικουμενική κυβέρνηση είπε ότι «δεν μας ζητήθηκε, ούτε το θέλουμε. Εξάλλου όποτε τους δίνουμε τη βοήθειά μας, σχεδόν μας υβρίζουν». Kαι είπε ακόμη ότι «είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με όποιον εχει λογική, ακόμα και με φιλελεύθερους δεν μπορώ να συνεργαστώ αν δεν την έχουν. Θα γίνει η επανάσταση της λογικής και του αυτονόητου».

«Μπορούμε να μιλάμε μέσω του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ούτε οι υπουργοί του κ. Τσίπρα, ούτε ο κ. Καμμένος έχει πλήρη ενημέρωση για τη διαπραγμάτευση» σημείωσε.

«Θα το παλέψουμε και το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά. Είναι δύσκολο να επανέλθει, αλλά πολλά από αυτά μπορούμε να τα συζητήσουμε και να τα φέρουμε στην κανονικότητα» συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Οι εκλογές θα είναι καταστροφή. Μολις δω το διακήβευμα. Είμαστε έτοιμοι και θα κερδίσουμε» σημείωσε.

«Η Μέρκελ θέλει να βοηθήσει, θέλει να υπάρχει ο ελληνοευρωπαϊκός πολιτισμός. Ο κ. Σόιμπλε είναι πιο τεχνοκράτης, πιο οικονομολόγος. Είναι όπως ο Τσίπρας με τον Βαρουφάκη» σχολίασε.

Εσωκομματικά και συνέδριο

«Το λιγότερο που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι αν είμαι μεταβατικός ή προσωρινός. Είμαστε προσωρινοί όλοι σε αυτή τη ζωή. Θέλουμε ένα μοντέλο πιο συλλογικής λειτουργίας, επαναπροσδιορίζοντας τη φυσιογνωμία της ΝΔ. Να ακολουθήσουμε τον μεσαίο δρόμο χωρίς ακρότητες. Να ακολουθήσουμε τον μεσαίο δρόμο και στην Ευρώπη. Όταν ξεπεράσουμε τα εθνικά ζητήματα αυτό θα προχωρήσει» είπε και τόνισε:

Χρειάζεται να ξαναδώσουμε το στίγμα μας, να επαναπροσδιορίσουμε την ταυτότητά μας.

«Δεν διεκδίκησα ποτέ το περιβραχιόνιο» είπε για το εάν του ζητούν να διεκδικήσει την προεδρία. «Τη διαδικασία για την εκλογή του νέου αρχηγού την είχα καταγγείλει το 2009. Δεν ήταν εκλογη από τη βάση, αλλά από τον κάθε περαστικό. Η κοινωνία έχει λόγο αλλά δεν μπορεί να έχει δικαιώματα με αυτούς που παλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Πρέπει να λύνουμε κάποια ζητήματα ως αντιπρόσωποι» τόνισε και συμπλήρωσε για τη διεκδίκηση της ηγεσίας ότι «εάν η διαδικασία αλλάξει με τακτικό συνέδριο θα το σκεφτώ. Με στενεύουν αρκετά τα κοστούμια των προέδρων».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «κάναμε την αυτοκριτική μας και δημόσια» λεγοντας ότι δεν επικοινωνήσαμε καλά τη μείωση των φόρων. «Αδικούν τον κ. Σαμαρά» είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για πολύ καλές επιδόσεις της προηγούμενες κυβέρνησης.

«Υπήρχε μία κόπωση. Αν είχε ψηφιστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Αισθάνεται καλύτερα ο κ. Κουβέλης που δεν ψήφισε ΠτΔ;» πρόσθεσε.

«Έχω πλήρη εξουσιοδότηση από όλα τα όργανα οσο η χώρα είναι αυτή η κατάσταση να τα διαχειριστώ όλα» είπε ακόμη.

Ο κ. Μεϊμαράκης, τέλος, έστειλε μήνυμα με την παρουσία του στην ΕΡΤ ότι δεν υπάρχει αντιδικία με την Δημόσια Τηλεόραση και πρόσθεσε ότι στηρίζει την πλουραλιστική και αντικειμενική ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών.


σχετικα αρθρα