Κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας έχει ξεσπάσει σχετικά με τα Γραφεία Τύπου του εξωτερικού.

Η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, καταγγέλοντάς την για κατάργηση Γραφείων Τύπου στο εξωτερικό.

Σε ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας τονίζει:

Με μια πρωτοφανών διαστάσεων συκοφαντική ανακοίνωση η Γραμματεία Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της ΝΔ επιχειρεί να παρουσιάσει την προσπάθεια εξυγίανσης και εξορθολογισμού της λειτουργίας της ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ως μείζον σκάνδαλο.

Και προσθέτει:

Η ανακοίνωση δεν είναι μόνο πολιτικά απαράδεκτη, αφού υπερασπίζεται βασιλικά προνόμια πρώην «ημετέρων» αλλά είναι και γεμάτη ανακρίβειες.

Συγκεκριμένα:

· Στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν! Φρόντισε γι’ αυτό η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία άφησε χρέος 13 εκ. Ευρώ. Μάζεψε όμως και τα «ψιλά», αφού οι δύο πρώην ΓΓ φρόντισαν να αφήσουν απλήρωτο μέχρι και το λογαριασμό της βενζίνης των υπηρεσιακών αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσαν, «ψιλά» τα οποία τους έχουν ήδη καταλογιστεί αλλά απαξιούν να τα πληρώσουν.

· «Με βάση έναν αλλοπρόσαλλο πελατειακού τύπου σχεδιασμό», αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία προφανώς υπερασπίζεται τη λειτουργία Γραφείων Τύπου σε «ζωτικής σημασίας» πόλεις όπως η Βαρσοβία αλλά «ξεχνά» πώς δεν υπάρχει Γραφείο Τύπου στο Πεκίνο αλλά και σε άλλες σημαντικές μεγαλουπόλεις στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας.

«Ο κατάλογος της διαπλοκής είναι μακρύς και αύριο το πρωί, η ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα δώσει στη δημοσιότητα αναλυτική λίστα παρατυπιών και παραβάσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.