Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Αναπόφευκτο θεωρείται το διαζύγιο «Προεδρικών» και «Λαφαζανικών» στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει αποφασισμένος να τραβήξει την κατάσταση στα άκρα, καθώς δεν διαθέτει πια καμία εμπιστοσύνη προς την πλευρά των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας. 

Το είπε όσο πιο ανοιχτά μπορούσε ο εξ απορρήτων του, υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και την ίδια ώρα το επιβεβαιώνουν ανώτερα κυβερνητικά στελέχη που τονίζουν ότι απομένει να μπει απλώς η σφραγίδα στην ληξιαρχική πράξη λήξης της συμπόρευσης πλειοψηφίας και μειοψηφίας στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δηλώνει ότι πιστεύει στην ενότητα της Κουμουνδούρου, ή απλώς κινείται σ’ αυτήν την κατεύθυνση για να μην χρεωθεί την αναμενόμενη διάσπαση του κόμματος η δική του πλευρά. Κατά την χθεσινή παράδοση του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας δήλωσε ανοιχτά ότι θα αγωνιστεί για να είναι παρένθεση για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ το μνημόνιο, παρέλειψε όμως να πει ότι για να συμβεί αυτό πιθανότατα θα είναι η παρένθεση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός αναμένει με ενδιαφέρον την εξέλιξη της αυριανής ψηφοφορίας η οποία αναμένεται εξίσου δύσκολη καθώς φαίνεται ότι το ρήγμα με την ομάδα των «53» που ψήφισαν παρών, δεν κλείνει, αντιθέτως μεγαλώνει. 

Ο Θόδωρος Μιχόπουλος ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού ήταν το δεύτερο στέλεχος από τους «53» που αποχαιρέτισε χθες το Μαξίμου (μετά τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη). Ο Μιχόπουλος επικαλείται προσωπικούς λόγους, ωστόσο είναι σαφές ότι πολιτικοί λόγοι αλλά και διαστάσεις που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα τον έκαναν να αποφασίσει την αποχώρησή του. Την θέση του αναλαμβάνει ο Άγγελος Τσέκερης, δημοσιογράφος της Αυγής, ο οποίος έχει ήδη μετακομίσει στο Μαξίμου. 

Οι «53» θα είναι το νέο μεγάλο ερωτηματικό στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλουν καμία πολιτική σχέση με την Πολιτική Πλατφόρμα αλλά διαχωρίζουν την θέση τους από τις πολιτικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα.