Ένα εικοσιτετράωρο πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία του δεύτερου πακέτου μέτρων μπροστά στο ελληνικό Κοινοβούλιο για τη διάσωση της χώρας, ο γαλλικός τύπος, για άλλη μια φορά, εστιάζει το ενδιαφέρον του στο ελληνικό ζήτημα προσπαθώντας να εκτιμήσει την κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και τις δυσκολίες που μπορούν να προκύψουν. 

«Το ευρωπαϊκό σχέδιο μπροστά στη δοκιμασία του ελληνικού ναυαγίου» γράφει η γαλλική εφημερίδα ''Le Monde'' σχετικά με το ελληνικό ζήτημα και την αυριανή ψηφοφορία για το νέο πακέτο μέτρων από το ελληνικό Κοινοβούλιο. H ιδέα μιας νέας μεταρρύθμισης της ευρωζώνης εμφανίζεται ως απαραίτητη τόσο για το Παρίσι όσο και για το Βερολίνο, υποστηρίζει η εφημερίδα. Ωστόσο όμως, η Γαλλία και η Γερμανία εξακολουθούν να  διαφωνούν ως προς τις λύσεις που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν. Στη Γερμανία, το Grexit παραμένει στο επίκεντρο όλων των πολιτικών συζητήσεων προκαλώντας εντάσεις εντός του γερμανικού κομματικού συνσπισμού οδηγώντας τον Σόιμπλε να απειλεί τη γερμανική πολιτική σκηνή με παραίτηση. 

«Ελλάδα: η εβδομάδα όλων των κινδύνων» γράφει στην ιστοσελίδα του το περιοδικό ''L'Obs'' σχετικά με την ελληνική κρίση που απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη. Ως ''καλό νέο'', χαρακτηρίζει το δημοσίευμα, το άνοιγμα των ελληνικών τραπεζών που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, όμως εμφανίζεται επιφυλακτικό καθώς τα μέτρα που απαιτούν οι Βρυξέλλες θέτουν τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αντιμέτωπο με μια τεράστια πολιτική και οικονομική πρόκληση. 

Ελλάδα: Δεν έχουν μείνει πολλά από τα 7.16 δισ. που διατέθηκαν από την Ε.Ε.'' γράφει το εβδομαδιαίο πολιτικό περιοδικό ''L'Express'' σε χθεσινοβραδυνό του δημοσίευμα τονίζοντας τον παραλογισμό της κατάστασης στη λεζάντα της εικόνας του δημοσιεύματος γράφοντας πως η Ευρώπη ''ξεκλείδωσε'' δισεκατομμύρια για την Ελλάδα ώστε να ξεπληρώσει τα χρέη της και προς…την ίδια την Ευρώπη!