Κανένα νέο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων δεν αναμένεται να περάσει από την ελληνική Βουλή τον Αύγουστο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. 
 
Όπως επισήμαναν η φορολογία των αγροτών και το συνταξιοδοτικό δεν είναι μέρος των προαπαιτούμενων, οπότε δεν πρόκειται να περάσουν από τη Βουλή τον Αύγουστο. 
 
Η ψήφιση των προαπαιτούμενων της Τετάρτης είναι αυτή που θα ξεκλειδώσει την έναρξη της διαπραγμάτευσης, για την τελική συμφωνία με βάθος τριετίας. Ήδη η χώρα έλαβε το δάνειο γέφυρα των 7,5 δισ. ευρώ ενώ η επόμενη χρηματοδότηση θα έρθει άμα τη σύναψη της τελικής συμφωνίας. 
 
Όπως επισήμαιναν οι ίδιες πηγές η κυβέρνηση από αύριο μετά την ψήφιση θα εργαστεί ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η διαπραγμάτευση για την τελική συμφωνία. 
 
Παράλληλα επισήμαναν πως η αυριανή ψηφοφορία που δεν περιέχει βαριά μέτρα θα είναι και ένα κρας τεστ για τους διαφωνούντες της Αριστερής Πλατφόρμας. Εάν το νομοσχέδιο καταψηφιστεί τότε τονίζουν ότι εισέρχονται στην λογική της συνεχούς καταψήφισης και παραπέμπουν στις πρόσφατες δηλώσεις τους υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, ο οποίος είχε δηλώσει πως «συνεχής καταψήφιση και κοινή πορεία είναι ασύμβατα». 
 
Στην περίπτωση λοιπόν αυτή τονίζεται πως θα αποδειχθεί πως πρόκειται για προσωπικές στρατηγικές και πως αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη ρήξη. 
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αναφορικά με την τοποθέτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, επισημαίνουν πως δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος μάλιστα σήμερα συμμετείχε και σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου
 
Όπως ξεκαθαρίζεται ο ρόλος του θα είναι καθοριστικός, θα του επιτρέπει να προβάλει τις θέσεις της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ προς την κοινωνία μέσω και των ΜΜΕ, ενώ θα μπορεί να έχει και πιο αυξημένη παρουσία μέσα στο κόμμα.