Τα πυρά του Γιάννη Πανούση προκάλεσαν  οι δηλώσεις της Νάντιας Βαλαβάνη στο Mega για την υπόθεση των 200.000 ευρώ της μητέρας της.

Η κυρία Βαλαβάνη υποστήριξε ότι είχε μιλήσει τηλεφωνικά με την μητέρα της για το ζήτημα και ζήτησε να αρθεί το τηλεφωνικό της απόρρητο για το πότε μιλούσε με τη μητέρα της αν και, όπως είπε, «είναι περιττό καθώς με ακούνε βαλιτσάκια από τότε που έγινα υπουργός».

Προς απάντηση των όσων είπε η πρώην υπουργός, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με ανακοίνωση επισημαίνει: Η κυρία Βαλαβάνη, ως υπουργός, όφειλε να γνωρίζει ότι κανείς από το επίσημο κράτος δεν παρακολουθεί έλληνες πολιτικούς ή πολίτες για μη-τρομοκρατικές ή εγκληματικές δραστηριότητες.

«Όφειλε επίσης να γνωρίζει ότι τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όσο και ο Διοικητής της Ε.Υ.Π. ενεργούν με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους και δεν αναμιγνύονται σε πολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων».

Εάν παρά ταύτα, υπογραμμίζεται, και στο πλαίσιο οποιασδήποτε υπερασπιστικής γραμμής η κυρία Βαλαβάνη έχει στοιχεία υποκλοπής τηλεφωνικών της συνομιλιών ως υπουργού συνιστάται να απευθυνθεί στις αρμόδιες Ανεξάρτητες Αρχές (Ε.Ε.Τ.Τ., Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών κλπ.) προκειμένου να εξετασθούν οι καταγγελίες της.