current views are: 2

21 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση10:29

Κουίκ: Το κράτος δεν ξέρει πόσα πρατήρια καυσίμων υπάρχουν

«Το ελληνικό κράτος δεν ξέρει αυτή τη στιγμή πόσα πρατήρια καυσίμων υπάρχουν», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ. 

Δημοσίευση 10:29’
αρθρο-newpost

«Το ελληνικό κράτος δεν ξέρει αυτή τη στιγμή πόσα πρατήρια καυσίμων υπάρχουν», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ. 

«Το ελληνικό κράτος δεν ξέρει αυτή τη στιγμή πόσα πρατήρια καυσίμων υπάρχουν», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ,  ο υφυπουργός Επικρατείας, ο οποίος έχει αναλάβει με εντολή του πρωθυπουργού τον συντονισμό των υπηρεσιών και των υπουργείων για την πάταξη της φοροδιαφυγής τόνισε:

Δεν ξέρουν πόσες δεξαμενές καυσίμων πάνω από 5 τόνους υπάρχουν. Όχι μόνο στα σπίτια αλλά και σε επιχειρήσεις αλλά και στα διυλιστήρια. Δεν ξέρουμε που είναι αποθηκευτικοί χώροι καυσίμων. Αυτά θα μπούνε όλα σε μία σειρά. Από το λαθρεμπόριο καυσίμων, άλλοι λένε ότι το κράτος χάνει 1 δισ., άλλοι λένε 5,5 δισ. Δεν είναι μόνο τα πρατήρια, έχουμε βάλει σύστημα εκροών-εισροών στα πρατήρια και δεν έχουμε βάλει πουθενά αλλού. Μα πουθενά αλλού. Ούτε καν στην πηγή του. Μόνο τα βενζινάδικα ενδεχομένως να κλέβουν;

«Εγώ ήδη θα κάνω και τη σχετική εισήγηση σε μια νέα σύσκεψη η οποία θα γίνει υπό τον υπουργό πάταξης της Διαφθοράς, Π. Νικολούδη την Παρασκευή» ανέφερε ο κ. Κουίκ και σημείωσε:

Κάποιοι, είχαν από προηγούμενες κυβερνήσεις μια ιδιότυπη ασυλία. Μια ασυλία, η οποία γενικώς τους προστάτευε, όχι προσωπικά, αλλά γενικώς. Γενικώς δεν είχαν τη διάθεση να πατάξουν τη φοροδιαφυγή. Δεν έγινε ποτέ. Εγώ πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση θα το κάνει, θα το κάνει πράξη. Γι’ αυτό λέω ότι είναι αμαρτία να υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση την ώρα που αυτοί τουλάχιστον μπορεί να προσφέρει και σε αυτό το πεδίο.

Ερωτηθείς για τις προτεραιότητές του, ο κ. Κουίκ επεσήμανε:

Προτεραιότητα νούμερο ένα, να καταλάβει ο κόσμος ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι πιασμένη από κανένα συμφέρον δεν είμαστε οι άνθρωποι των συμφερόντων άρα μπορούμε να πατάξουμε τη διαφθορά έχοντας το κεφάλι μας ήσυχο ότι δεν είμαστε πιασμένοι.

Το δεύτερο είναι ότι θα πρέπει να δείξουμε στο κόσμο ότι εκεί όπου θα πάρουμε σκληρά μέτρα όπου θα τον πονέσουνε στην τσέπη ότι εμείς όμως βρίσκουμε τα αντίμετρα βρίσκουμε τα ισοδύναμα τα οποία θα μας δώσουν το περιθώριο να λασκάρουμε κάποιο από τα μέτρα αφού ρητώς προβλέπεται και από τη συμφωνία την τριετή. Είναι η πρώτη φορά που επιτρέπεται στην ελληνική κυβέρνηση με βάση αυτή τη συμφωνία να μπορεί να άρει ένα νόμο που έχει βάλει και να τον αντικαταστήσει με κάτι άλλο από τη στιγμή που είναι τα πρέποντα ισοδύναμα.

Ο υφυπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι ενημερωμένη για «χιλιάδες καταθέσεις τις οποίες πρέπει να ελέγξουμε. Ο κατάλογος είναι έτοιμος. Εχουμε ήδη συμφωνήσει και με του Ελβετούς και αυτό που θα σας πω δεν αφορά μόνο τους Ελβετούς αφορά τις καταθέσεις των αδήλωτων των μαύρων χρημάτων σε όλο τον πλανήτη. Οποιος δεν τα δηλώσει θα έχει 40% πρόστιμο. Οποιος τα δηλώσει, 21% για να πάρει την απαλλαγή του. Και με αυτόν τον τρόπο δεν αγιάζουμε την φοροδιαφυγή , απλά και μόνο εντοπίζουμε τα χρήματα και βεβαίως βάζουμε μεγάλο έσοδο στο ταμείο. Από τη λίστα Λαγκάρντ που το αναφέρατε πριν οι Ισπανοί κέρδισαν 7,5 δισεκατομμύρια. Και επί τρία χρόνια τώρα το ελληνικό κράτος δεν έχει εισπράξει ούτε ένα. Ούτε ένα ευρώ».


σχετικα αρθρα