ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας κατά διαφωνούντων: Κρύβονται πίσω από την υπογραφή μου - Συνέδριο τον Σεπτέμβρη

Δημοσίευση 21 Ιουλίου 2015, 18:08 / Ανανεώθηκε 21 Ιουλίου 2015, 20:51
Τσίπρας κατά διαφωνούντων: Κρύβονται πίσω από την υπογραφή μου - Συνέδριο τον Σεπτέμβρη
Facebook Twitter Whatsapp

Σκληρό μήνυμα προς τους διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ, την Αριστερή Πλατφόρμα αλλά και τον Γιάνη Βαρουφάκη, έστειλε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα το πρωί σε σύσκεψη συνεργατών του, «δείχνοντας» τη διεξαγωγή συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος τον Σεπτέμβρη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σκληρό μήνυμα προς τους διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑτην Αριστερή Πλατφόρμα αλλά και τον Γιάνη Βαρουφάκη, έστειλε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα το πρωί σε σύσκεψη συνεργατών του, προαναγγέλλοντας τη διεξαγωγή συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος τον Σεπτέμβρη.

«Μέχρι σήμερα αντιδράσεις βλέπω, ηρωικές δηλώσεις διαβάζω, αλλά καμία πρόταση εναλλακτική στο εκβιαστικό δίλημμα της 12ης Ιούλη δεν άκουσα. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια "iou" αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό. Και να μη κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής» υπογράμμισε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

«Έχω πλήρη επίγνωση ότι ανέλαβα την ευθύνη ενός δύσκολου συμβιβασμού. Ενός συμβιβασμού, όμως, που μας κρατά ζωντανούς να συνεχίζουμε να παλεύουμε. Αύριο ψηφίζουμε τις τελευταίες προκαταρκτικές δράσεις και για έναν μήνα, περίπου, δεν έχουμε άλλη υποχρέωση νομοθέτησης και πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση. Η έκβαση της διαπραγμάτευσης αυτής θα είναι καθοριστική και η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα συμμαχιών, πολιτικών και κοινωνικών, στην Ευρώπη, προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» είπε ακόμη ο κ. Τσίπρας.  

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, «κατά το διάστημα αυτό, θα πρέπει να ρίξουμε το βάρος της κυβερνητικής πολιτικής στους τέσσερις παρακάτω άξονες: 

  • Στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής
  • Στην προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων και αναγκαίων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα
  • Στη προώθηση στοχευμένων δράσεων για τη στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων
  • Στην προσπάθεια άμεσης προσέλκυσης επενδύσεων στην χώρα, ώστε να αντισταθμιστούν οι υφεσιακές τάσεις στην οικονομία».   

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπογράμμισε ότι «σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα της συμφωνίας, είναι αναγκαίο να προβούμε σε έναν απολογισμό και μια ολοκληρωμένη αποτίμηση της πορείας μας και να χαράξουμε συλλογικά την στρατηγική μας με τα δεδομένα της νέας πραγματικότητας». 

Ο κ. Τσίπρας κατέληξε:

Ο «κομματικός» ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιστοιχηθεί με τον «κοινωνικό». Να υποδεχθεί τις αγωνίες και τις προσδοκίες των δεκάδων χιλιάδων απλών ανθρώπων που στηρίζουν σε αυτόν τις ελπίδες του. Και συντεταγμένα, όπως αρμόζει στη δημοκρατική κουλτούρα της αριστεράς, να οδηγηθεί το Σεπτέμβρη σε ευρείες συλλογικές διαδικασίες ώστε να προσδιορίσουμε τους στόχους και τα χαρακτηριστικά της αριστερής διακυβέρνησης στα νέα δεδομένα.