current views are: 1

22 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση04:05

Το διπλό ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα το Φθινόπωρο

Διπλό ραντεβού το Φθινόπωρο δίνει ο Αλέξης Τσίπρας. Επισήμως χθες το Μαξίμου επιβεβαίωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα γίνει συνέδριο του κόμματος όπου προφανώς θα ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο και οι διαφωνούντες θα αναγκαστούν να κάνουν τις επιλογές τους.

Δημοσίευση 04:05’
αρθρο-newpost

Διπλό ραντεβού το Φθινόπωρο δίνει ο Αλέξης Τσίπρας. Επισήμως χθες το Μαξίμου επιβεβαίωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα γίνει συνέδριο του κόμματος όπου προφανώς θα ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο και οι διαφωνούντες θα αναγκαστούν να κάνουν τις επιλογές τους.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Διπλό ραντεβού το Φθινόπωρο δίνει ο Αλέξης Τσίπρας. Επισήμως χθες το Μαξίμου επιβεβαίωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα γίνει συνέδριο του κόμματος όπου προφανώς θα ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο και οι διαφωνούντες θα αναγκαστούν να κάνουν τις επιλογές τους. Η διάσπαση θεωρείται περίπου δεδομένη, για όσους γνωρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα και επιπλέον πόσο αρνητικά έχει επηρεαστεί από την απορριπτική τους στάση στις τελευταίες ψηφοφορίες, την οποία και θεωρεί συντροφική προδοσία. 

Εκ παραλλήλου το Μαξίμου χωρίς να το δηλώσει έχει αρχίσει να καλλιεργεί το έδαφος για εκλογές μέσα στο Φθινόπωρο (Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο) κάτι που περιγράφεται στις χθεσινές του ανακοινώσεις με την επισήμανση ότι θα αποτιμηθούν τα δεδομένα της πολιτικής πραγματικότητας, την επόμενη ημέρα της ψήφισης της συμφωνίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες σε σύσκεψη που έγινε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ακούστηκαν όλες οι προτάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι μετά την συμφωνία κι ο πρωθυπουργός κατέληξε στην απόφαση να μην οδηγηθεί σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας μετά τις 20 Αυγούστου αλλά στις κάλπες για να μπορέσει ανεμπόδιστος και με καθαρό το εσωκομματικό πεδίο να προχωρήσει στην υλοποίησή της.  Είναι προφανές ότι οι εκλογές θα γίνουν μετά το ξεκαθάρισμα στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου η ηγεσία του κόμματος να επιλέξει με ποιους θα προχωρήσει. (Εφόσον βέβαια κυριαρχήσει στο συνέδριο).

Είναι όμως έκδηλο ποιους έχει ήδη αφήσει πίσω του ο Αλέξης Τσίπρας. Την Αριστερή Πλατφόρμα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη , τον Γιάνη Βαρουφάκη και όσους πρεσβεύουν απόψεις που ταυτίζονται με τα σχέδια περί grexit του Σόιμπλε, όπως ο Κώστας Λαπαβίτσας. Το Μαξίμου τους φωτογράφισε χθες και μάλιστα με κοντινό πλάνο αποκαλύπτοντας όσα είπε ο Τσίπρας στην σύσκεψη. «Αν κάποιοι πιστεύόυν ότι το εναλλακτικό σχέδιο είναι το σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε  στους συνταξιούχους χαρτάκια iou αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό». Και προειδοποίησε: «Και να μην κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής».


σχετικα αρθρα