«Οι Έλληνες βουλευτές ετοιμάζονται να ψηφίσουν το δεύτερο πακέτο των μέτρων λιτότητας» γράφει σήμερα το πρωί στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα «Le Monde».

Αναλυτικότερα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει να αντιμετώπισει μια νέα πρόκληση την Τετάρτη 22 Ιουλίου: να βάλει τέλος στη διάσπαση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του καθώς θα περάσει από ψηφοφορία στο ελληνικό Κοινοβούλιο ένα δεύτερο κύμα μεταρρυθμίσεων που προαπαιτούνται από τους πιστωτές της χώρα και αποτελεί πλέον προϋπόθεση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένα νέο σχεδίο ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας. Ωστόσο, ανησυχία προκαλέι στο γαλλικό τύπο η στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ακολουθούν πλέον τη γραμμή του κομμάτος. 

«Η Ελλάδα θέλει να ολοκληρώσει τη συμφωνία μέχρι τις 20 Αυγούστου» γράφει η γαλλική εφημερίδα ''Le Figaro'' σε δημοσίευμά της στην ιστοσελίδα της.

Στις στύλες της η εφημερίδα τονίζει πως η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους πιστωτές για το νέο δάνειο της χώρας μέχρι τις 20 Αυγούστου, αναφέροντας τις δηλώσεις της εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης, Όλγα Γεροβασσίλη, λίγες ώρες μετά της εισαγωγή στο ελληνικό Κοινοβούλιο του δεύτερου πακέτου των επίμαχων μέτρων που προαπαιτούνται από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Η εκπρόσωπος τόνισε πως μετά την ψηφοφορία των μέτρων που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη το βράδυ, η κυβέρνηση ''θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. της ΕΚΤ και του ΔΝΤ που θα διαρκέσουν το αργότερο μέχρι τις 20 Αυγούστου''. Η Ελλάδα ελπίζει μέχρι την εν λόγω ημερομηνία την οριστικοποίηση της συμφωνίας για το τρίτο πακέτου δανεισμού όπως συμφωνήθηκε τη 12η Ιουλίου στις Βρυξέλλες.