Επίθεση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο εξαπέλυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι δεν συμφωνεί με την κατεπείγουσα διαδικασία ψήφισης του σημερινού νομοσχεδίου και καλώντας τον να παραιτηθεί, ενώ στην εισήγησή του επεσήμανε ότι ο λαός εμπιστεύεται μια κυβέρνηση που τον οδηγεί στην καταστροφή. 

Όπως τόνισε ο κ. Λοβέρδος:

'Η συμφωνούμε ή διαφωνούμε και καταψηφίζουμε με ένα νομοσχέδιο. Τι πράγματα είναι αυτά. Ισχύει για τον υπουργό Δικαιοσύνης που ήταν αντίθετος. Ετσι δεν είναι κύριε υπουργε; Ειναι κωμωδία αυτό ; Γιατί δεν παραιτήστε ; Γιατί είστε εδώ. Η συμφωνία έχει περάσει εδώ και 10 μέρες. Ηταν γνωστό ότι ήταν προαπαιτούμενο. Υπήρχαν μέρες για ενημέρωση. Που τέτοια ευαισθησία όμως. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και με τους φορείς τις προηγούμενες ημέρες. Είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και θα έπρεπε να έρθει ως απλό σχέδιο νομου για παρεμβάσεις και διατάξεις. Τώρα έρχεται να το εισηγηθεί ως κατεπείγον και είναι στην θέση του ο υπουργός ;

«Μέσα σε λίγες ώρες να ψηφίσει αλλαγές σε κώδικα ; Αυτό είναι ένα κείμενο που θα μείνει χρόνια. Άλλο κατεπείγομαι, άλλο είμαι άσχετος. Εξι ολόκληρους μήνες κοιτάτε ο ένας τον άλλον και δηθεν διαπραγματεύεστε. Αμπελοφιλοσοφείτε. Τώρα δεν μπορούμε να πούμε όχι.

Ντρέπομαι κύριε υπουργέ για λογαριασμό σας. Ντρέπομαι που είστε εκεί. Ελεος πια. Ολα την τελευταία στιγμή». 

Στην συνέχεια, ακολούθησε η εισήγησή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο, με τον κ. Λοβέρδο να αναφέρεται καταρχήν στα μέχρι τώρα πεπραγμένα της κυβέρνησης:  «Οι έξι μηνες διακυβέρνησής σας κόστισαν 70 δισ. ευρώ. στον ελληνικό λαό. Τα 25 εκατ. των τραπεζών, τα 35 δισ. του προηγουμ.προγράμματος που εγκατάλειψαν και 10 δισ. για τη επιστροφή από την αναπτυξη στην υφεση. Κάνατε μια συμφωνία που δεν πιστεύετε και την αποκαλείτε την διαδικασία πραξικόπημα και όπως μαθαίνετε τώρα κάθε καθυστέρηση σημαίνει κόστος που πληρώνει ο ελληνικός λαός. Δυστυχώς, ο ελληνικός λαός σας εμπιστεύεται ακόμα και αυτό είναι ο ορισμός του εγκλωβισμού, να εμπιστεύεται ο λαός μια κυβέρνηση που τον οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή. Δεν θα ψηφίσουμε μέτρα,θα ψηφίσουμε χιλιόμετρα». 
 
Ο κ. Λοβέρδος σχολίασε την εισήγηση του κ. Τσακαλώτου σε σχέση με την προστασία των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ, τονίζοντας ότι δεν πρέπει ο κόσμος να πιστεύει ότι οι καταθέσεις του είναι εγγυημένες. 

Μην τα πιστεύετε αυτά. Το ζήτημα της κατοχύρωσης των καταθέσεων είναι ζήτημα πραγματικό. Ο νόμος σου λέει αυτό το προστατεύω. Τι πάει να πει εγγυώμαι όταν δεν έχω χρήματα. Η κυβέρνηση Τσίπρα εισήγαγε μια νέα μορφη κρίσης: Την τραπεζική κρίση. Η αποψιλωση των τραπεζών ήταν συνέπεια του ερχομού του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.  Μην λέτε στο κόσμο ότι είναι προστατευμένες οι καταθέσεις των 100.000 ευρώ . Για να τις εγγυηθείς πρέπει να έχεις επάρκειες, η ανακεφαλοποίηση και η φερεγγυότητα του συστήματος. Αυτά τα διαλύσατε.