Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας του δεύτερου πακέτου μέτρων στη Βουλή. 

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ διαβεβαίωσε τον λαό ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την πρώτη κατοικία.

Παράλληλα όπως είπε ο κ. Καμμένος «όλα τα σενάρια για φορολόγηση των αγροτών δεν είναι αληθινά, δεν ψηφίζεται σήμερα οποιαδήποτε φορολόγηση των αγροτών που θα βλάψει την πρωτογενή παραγωγή». 

Τέλος, ο κ. Καμμένος είπε πως «για τη διαφθορά πρέπει να πληρώσουν όσοι χρησιμοποίησαν κρατικό χρήμα και πλούτισαν εις βάρος του ελληνικού λαού. Η απόφαση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσουμε άμεσα μέσα στις επόμενες ώρες». 

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Καμμένου:

«Είχα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, μετά τη σύσκεψη που είχε με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την πρώτη κατοικία. Η παρουσία μας στην Κυβέρνηση αποτελεί εγγύηση. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την κατάσχεση του σπιτιού κανενός Έλληνα. Αυτό είναι δεσμευτικό. 

Παράλληλα, όλα αυτά τα σενάρια για φορολόγηση των αγροτών, τα οποία προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα, δεν είναι αληθινά. Δεν ψηφίζεται σήμερα και δεν πρόκειται να ψηφιστεί άμεσα οποιαδήποτε φορολόγηση των αγροτών που θα οδηγήσει στη διάλυση της πρωτογενούς παραγωγής. Η πρωτογενής παραγωγή για την Κυβέρνηση αυτή, αποτελεί τη λύση στο πρόβλημα, αποτελεί την έξοδο από την κρίση.

Τρίτον, το θέμα της διαφθοράς. Ο ελληνικός λαός απαιτεί να πληρώσουν όλοι εκείνοι οι οποίοι χρησιμοποίησαν το κρατικό χρήμα και πλούτισαν εις βάρος του ελληνικού λαού. Η απόφαση της Κυβέρνησης είναι στο θέμα της διαφθοράς και της διαπλοκής να προχωρήσουμε άμεσα, μέσα στις επόμενες ώρες.

Ευχαριστώ πολύ».