Εν όψει των νέων συζητήσεων για την συμφωνία, ο Πιερ Μοσκοβισί σήμερα εξέφρασε την βεβαιότητα ότι τα μέτρα θα υιοθετηθούν σήμερα από την ελληνική βουλή, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται υπό το καθεστώς χρεοκοπίας οποιασδήποτε μορφής.

Όπως τόνισε ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ άρχισαν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το τρίτο μνημόνιο και στόχος η συμφωνία μέχρι τις 30 Αυγούστου. 

Ο επίτροπος υπογράμμισε ότι ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται υπό το καθεστώς χρεοκοπίας, οποιασδήποτε μορφής, ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχει πλέον μια νέα δυναμική στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, με την οποία βρίσκεται σε συνεχή επαφή σε όλα τα επίπεδα. 
 
Σε ερώτηση σχετικά με τα νομοσχέδια που αναμένεται να ψηφιστούν σήμερα στην Ελληνική Βουλή, στα οποία δεν περιλαμβάνονται συνταξιοδοτικό και φορολογία αγροτών, ξεκαθάρισε πως η Κομισιόν βεβαιώνει την αυστηρή τήρηση από την ελληνική πλευρά όλων όσων συμφωνήθηκαν κατά τη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης και δε ζητά τίποτα παραπάνω. «Πρέπει να μείνουμε σ’ αυτήν τη “βήμα-βήμα” προσέγγιση και να μην υπερβάλλουμε», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «μετά από μήνες αδιεξόδων υπάρχει σημαντική πρόοδος». Τέλος, σημείωσε πως οι μέχρι στιγμής κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης συμβάλλουν σημαντικά στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με τους εταίρους της.

Τέλος, ο Πιερ Μοσκοβισί έκανε ευρεία αναφορά στην επείγουσα χρηματοδότηση που έλαβε η Ελλάδα από τον EFSM, σημειώνοντας ότι η πρόταση της Επιτροπής εισακούστηκε τελικά παρά τις αντιρρήσεις κάποιων κρατών μελών καθώς ήταν η πιο αποτελεσματική. Ενημέρωσε, δε, πως το σύστημα εγγυήσεων για τα κράτη μέλη εκτός ευρωζώνης που χρησιμοποιήθηκε για το δάνειο προς την Ελλάδα, έγινε μόνιμο με απόφαση του σημερινού κολλεγίου έτσι ώστε να είναι δυνατή η επαναχρησιμοποίηση του εν λόγω ταμείου.