Δεν έχουν τέλος τα δημοσιεύματα στην Γερμανία για την διαφωνία Μέρκελ και Σόιμπλε, αφού νέο άρθρο της Suddeutsche Zeitung αναφέρεται στον διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης από τους δύο πολιτικούς, με τον γερμανό ΥΠΟΙΚ να φέρεται να θέτει ξανά την πρόταση για Grexit.

Όπως τονίζει το αρθρο:

Χαρακτηριστική είναι η αντιπαράθεση τους για ένα ενδεχόμενο Grexit. Ο υπουργός Οικονομικών δεν ξέχασε ότι το 2010 είχε προτείνει τη σύσταση ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου. Πρότεινε επίσης ήδη από τότε ότι αν μια χώρα δεν σέβεται επί μακρόν τους κανόνες θα πρέπει να αποχωρεί από την Ευρωζώνη. 

Πιο συγκεκριμένα ο  Σόιμπλε τόνιζε: «Σε περίπτωση που μια χώρα αδυνατεί να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητά της και εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της τότε θα πρέπει να αποχωρεί από την Ευρωζώνη παραμένοντας όμως μέλος της ΕΕ».

«Είναι ακριβώς η πρόταση με την οποία αποσκοπούσε σε αποκλεισμό της Ελλάδας στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες. Όποιος γνωρίζει τον Β. Σόιμπλε γνωρίζει τη συνέπειά του και μπορεί εύκολα να συμπεράνει ότι θα επαναφέρει το ζήτημα» καταλήγει η εφημερίδα.