Δεν απέκλεισε την πιθανότητα διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ η κυβερνητική εκπρόσωπος 'Ολγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στον Alpha Fm, τονίζοντας επίσης ότι σε αυτή την χρονική στιγμή δεν είναι χρήσιμες οι εκλογές.

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος είπε ότι «υπάρχουν δύο απόψεις στον ΣΥΡΙΖΑ», οι οποίες ναι μεν υπήρχαν ανέκαθεν, αλλά «αυτή τη στιγμή δημιουργείται ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα» το οποίο θα συζητηθεί μέσα από συλλογικές διαδικασίες του κόμματος.

«Εφόσον αυτά συζητηθούν με ευρύ δημοκρατικό, συλλογικό διάλογο θα δούμε πως θα πορευθούμε. Καταλαβαίνω ότι είναι μια δυναμική διαδικασία όλο αυτό το οποίο εξελίσσεται αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν πολύ πυκνά πολιτικά ζητήματα έντονα, τα οποία θα πρέπει να βρουν το δρόμο τους. Μέσα, λοιπόν απ' όλο αυτό ενδεχομένως, να πάμε στις εκλογές όταν χρειαστεί» πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα αν το διαζύγιο των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναπόφευκτο, καθώς η διαφορά μεταξύ των δυο πλευρών είναι στρατηγική, δηλαδή, το «ρήξη δραχμή» και «ευρώ με επώδυνα μέτρα», δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος τρόπος να γεφυρωθούν», είπε ότι «πιθανόν να είναι και έτσι, αλλά δεν είμαι εγώ αυτή που θα το προαποφασίσω».

«Υπάρχει μια άποψη η οποία ακολουθείται από την κυβέρνηση και ακολουθείται και από την πλειοψηφία, η οποία λέει ότι «πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε τη χώρα από μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση», στην οποία θα μπορούσε να βρεθεί η χώρα χωρίς τη σύναψη της συμφωνίας, ως αναγκαία προτεραιότητα, χωρίς να είναι χαρούμενος κανείς για όλο αυτό» πρόσθεσε.

Απαντώντας στην αποστροφή του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε εμείς», η κ. Γεροβασίλη είπε «ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε όλοι εμείς. Αυτή είναι η αλήθεια.  Ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε όλοι εμείς, οι οποίοι μέσα από τις διαφωνίες μας τόσα χρόνια έχουμε συστρατευτεί».

Και προσθέτει: Επομένως, σήμερα εάν εξακολουθήσουν να υπάρχουν δυο διαφορετικές στρατηγικές  δυο διαφορετικές απόψεις πραγματικά θα είναι δύσκολος αυτός ο δρόμος. Ίσως θα είναι αδύνατος. Επομένως, όπως και εσείς λέτε, είναι δυο διαφορετικές αντιλήψεις που σήμερα συγκρούονται, αλλά συγκρούονται σε κυβερνητικό επίπεδο. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι.

Απαντώντας δε, στην δημοσιογραφική παρατήρηση για «απογοήτευση και ιδεολογική προσβολή του Πρωθυπουργού», η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι «το να ακούγονται φωνές με προχειρότητα, με ένα σκέτο «όχι», χωρίς να υπάρχει αντιπρόταση, η οποία να είναι εφικτή και υλοποιήσιμη και ταυτόχρονα αυτό να μπαίνει σε μέτρηση, ποιος έχει την περισσότερη αγωνία, ποιός είναι περισσότερος αριστερός , προφανώς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Εκτίμησε ότι στην αποψινή ψηφοφορία «πιθανόν κάποια «παρών» να γίνουν ναι», διευκρινίζοντας ότι μια τέτοια έκβαση δεν θα είναι αποτέλεσμα «πολιτικού μασάζ», αλλά μάλλον συνειδητοποίησης εκ μέρους ορισμένων βουλευτών συνεπικουρούντος και του χρόνου ότι «σε αυτή τη φάση δεν υπήρχε εναλλακτική».

H κ. Γεροβασίλη τόνισε

Επομένως, χρειαζότανε και μια συζήτηση για να αντιληφθεί κάποιος εάν αυτό που ήταν λάθος επιλογή ή εάν ήταν υποχρεωτική επιλογή. 

Ερωτηθείσα αν ο Πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλία με δεδομένο ότι η Πρόεδρος της Βουλής έχει προαναγγείλει ότι θα καταψηφίσει εκ νέου, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος είπε «δεν είμαι εγώ αυτή, η οποία θα κάνω συστάσεις για το ποιος πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία. Προφανώς είναι ένα θέμα το οποίο θα αντιμετωπισθεί. Και νομίζω ότι και αυτό μπορεί να αντιμετωπισθεί με τον ίδιο τρόπο, ψύχραιμα και με συζήτηση» κατέληξε .