«Καλύτερες είναι οι προϋποθέσεις για την εξωτερική πολιτική της χώρας, μετά την απομάκρυνση των κ.κ. Βαρουφάκη και Λαφαζάνη», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

«Η συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής αφορούσε τα Βαλκάνια και με βάση το πρόσφατο ταξίδι του Υπουργού. Οι προϋποθέσεις άσκησης εξωτερικής πολιτικής μετά τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης εμφανίζουν στοιχεία καλύτερα, διότι ανασχηματίστηκαν δύο Υπουργού, ο κ. Βαρουφάκης και ο κ. Λαφαζάνης, οι οποίοι δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στην ευρωπαϊκή και γενικότερη εξωτερική πολιτική της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε:

Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν είναι το μόνο Υπουργείο που καθορίζει την εξωτερική πολιτική. Συγκαθορίζουν την εξωτερική πολιτική το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Ενέργειας, όπως και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου εκεί ο Υπουργός δεν άλλαξε. Η συζήτηση για την Βαλκανική αφορούσε όλες τις χώρες και η έμφαση δόθηκε στα Δυτική Βαλκάνια και μας απασχόλησε πάρα πολύ το ζήτημα του Κοσόβου. 

«Ο Υπουργός έδωσε εξηγήσεις πολύ πειστικές. Υπήρξαν διευκρινήσεις για ευρύτερα θέματα στρατηγικής για τα οποία ενδεχομένως να επείγετο η συγκεκριμένη δήλωση από την Πρίστινα. Οι εξηγήσεις ήταν επαρκείς», κατέληξε.