Την έντονη αντίδραση του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Δένδια προκάλεσε η ομιλία της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατά τη συνεδρίαση των Επιτροπών.

Ο κ. Δένδιας κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση σε παραίτηση ή σε πρόταση μομφής προς την κυρία Κωνσταντοπούλου

«Η Πρόεδρος της Βουλής σας έφερε απολύτως προ των ευθυνών σας. Νομοθετείτε με ελεύθερη βούληση ή όχι;» είπε ο βουλευτής της ΝΔ και τόνισε:

Αυτή τη στιγμή καταγγέλλεστε από την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κι εσείς και ο κ. Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση συνολικά ότι είστε κατά την καλύτερη των περιπτώσεων αντικείμενα - προτιμάτε υποκείμενα, όπως το προτιμάτε- εκβιασμού και κατά συνέπεια στερείστε ελευθέρας βουλήσεως, στη χειρότερη δε για εσάς πιθανότητα ότι είστε όργανα δανειστών. Δεν μπορείτε να συνεχίσετε να κάθεστε εκεί.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «ο μόνος τρόπος να συνεχίσει η κυβέρνηση να κάθεται στα κυβερνητικά έδρανα μετά την καταγγελία την ευθύτατη και σαφέστατη της Προέδρου της Βουλής είναι είτε να παραιτηθείτε όλοι στο σύνολό σας είτε να καταθέσετε αμέσως πρόταση μομφής κατά της κυρίας Προέδρου της Βουλής».

Από το ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος, είπε πως δεν νομιμοποιείται ο υπουργός να εισηγείται κάτι που δεν πιστεύει και τον κάλεσε να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες του.

Παίρνοντας το λόγο ο Νίκος Παρασκευόπουλος σημείωσε ότι θα επιθυμούσε να μην είναι τόσο σύντομη η διαδικασία συζήτησης στη Βουλή αλλά ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν έκτακτες περιστάσεις που προκαλούν δυσκολίες.

«Οι ουρές στα ATM, όπου ταλαιπωρείται ο κόσμος πρέπει να μειωθούν. Η επιλογή του Grexit θα χειροτερέψει την κατάσταση και αυτό προσδιορίζει τις επιλογές μου» τόνισε.

«Δεν υπάρχει αντίφαση να λες ότι υπάρχουν σε ορισμένες πτυχές του κώδικα αλλά ότι στο σύνολο του μπορεί να γίνει αποδεκτή», κατέληξε.