Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος 

«Στις 19 θα έχουμε συμφωνία. Όλα βαίνουν ικανοποιητικά». Με αυτή τη φράση ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να καθησυχάσει το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών που τον επισκέφθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι τραπεζίτες άκουσαν με ικανοποίηση τον Αλ. Τσίπρα να τους εξηγεί ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους πιστωτές και την 20η Αυγούστου θα είναι όλα έτοιμα, καθώς επέμεινε πως την προηγούμενη μέρα όλα θα έχουν κλείσει.
 
Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε στο Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζών, ότι  δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και έδειξε αποφασισμένος, παρά τα εσωκομματικά του προβλήματα, να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους πιστωτές. Και μάλιστα, με βάσει την εισήγησή του στους τραπεζίτες, φάνηκε ότι όλα εξελίσσονται ικανοποιητικά.
 
«Δώσαμε και δίνουμε σκληρή μάχη» τους είπε και σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει η χώρα στον πυρήνα της Ευρωζώνης.
 
Οι παριστάμενοι τραπεζίτες έμειναν με την εντύπωση ότι ο Πρωθυπουργός έχει επιλέξει τον δύσκολο δρόμο κινούμενος με γνώμονα το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον. «Μας έδειξε ότι κινείται με ρεαλισμό και έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης. Είδαμε έναν διαφορετικό Τσίπρα» έλεγε μετά τη συνάντηση κεντρικός τραπεζίτης που έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου αρκετά πιο αισιόδοξος από την ώρα που πέρασε το κατώφλι του πρωθυπουργικού γραφείου.