Η διαπραγματευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ενιαία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ομιλία του στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα, προαναγγέλλοντας, παράλληλα λύση για την προστασία της α' κατοικίας μέχρι το τέλος του έτους.

Πάντα πράτταμε συλλογικά, πρόσθεσε και είπε ότι «αντιμετωπίζαμε ανθρώπους που δεν ήθελαν μία διαφορετική λύση στο πρόβλημα.

«Μην επενδύετε στη σύγκρουση και το διχασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Και τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν την ευθύνη για το bank run στις τράπεζες. Έλεγαν ότι με την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα βγαίναμε από την Ευρωζώνη».

Ο υπουργός ανέφερε ακόμα ότι «μέχρι την 1η Γενάρη θα έχουμε φέρει λύση για τα κόκκινα δάνεια και για την πρώτη κατοικία, κυρίως των φτωχών ανθρώπων» τονίζοντας ότι δεν χρειάζεται ανησυχία. 

Παράλληλα σημείωσε ότι «σε συνεννόηση με τους Θεσμούς δεν συμπεριλήφθηκαν οι ρυθμίσεις για τις πρόωρες συντάξεις και ο φόρος για τους αγρότες». 

Ο υπουργός επίσης διευκρίνισε ότι: «Η ευρωπαϊκή οδηγία για τις τράπεζες περιλαμβάνει την εγγύηση των καταθέσεων έως 100.000 ευρώ και την τραπεζική εποπτεία. Η ευρωπαϊκή οδηγία βοηθάει τη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ενισχύει την εμπιστοσύνη των καταθετών.  Μετά το 2016 η ισχύς της τραπεζικής οδηγίας. Έως τότε θα έχει ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου. Έως τότε θα υπάρξει ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια».