current views are: 1

22 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση22:34

Μεϊμαράκης: Στηρίζουμε την πατρίδα και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την τακτική της να κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τα μνημόνια και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να  αναγνωρίσει όλα εκείνα τα θετικά που άφησε παρακαταθήκη η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Δημοσίευση 22:34’
αρθρο-newpost

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την τακτική της να κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τα μνημόνια και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να  αναγνωρίσει όλα εκείνα τα θετικά που άφησε παρακαταθήκη η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επιτέθηκε στην  κυβέρνηση για την τακτική της να κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τα μνημόνια και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να  αναγνωρίσει όλα εκείνα τα θετικά που άφησε παρακαταθήκη η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης: «Πήρατε τη χώρα σε ανάπτυξη και την πήγατε στην ύφεση, πήρατε υγιείς τράπεζες και τις κλείσατε. Μεγάλο δάνειο ίσον μεγάλο μνημόνιο και μεγάλες υποχρεώσεις για τους πολίτες. Είμαστε μαζί σας για τον εθνικό σκοπό για να διασφαλίσουμε την ύπαρξή μας στο ευρώ. Δεν ψηφίζουμε τα μέτρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στηρίζουμε την πατρίδα».

Σήμερα τα μέτρα που συζητάμε οδηγούν στο τρίτο μνημόνιο. Το θετικό είναι ότι πήραμε τα 7 δισ. ευρώ και ότι άνοιξαν οι τράπεζες. Δεν έφυγαν οι κίνδυνοι Grexit, ακόμη υπάρχουν. Οι κίνδυνοι χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ δεν εξαφανίστηκαν. Yπάρχουν συνάδελφοι που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ και το λένε, εγώ τους βγάζω το καπέλο. Φοβάμαι όσους λένε πως μας θέλουν εντός ευρώ αλλά σχεδιάζουν έξοδο. Η Ευρώπη είχε αρχίσει ήδη να αλλάζει, προχώρησε στη χαλάρωση και εμείς δεν ήμασταν μέσα.

Αν θέλουμε να είμαστε στην Ευρώπη πρέπει να είμαστε σε αυτή την τροχιά επεσήμανε.

O κ. Μεϊμαράκης τόνισε, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση λέγοντας «σας καλώ να αναγνωρίσετε τα θετικά της κυβέρνησης Σαμαρά και να χτίσετε πάνω σε αυτά. Οι προσπάθειες δεν μπορούν να πάνε χαμένες».

Και συέχισε λέγοντας «πρόοδος τι ειναι; Κάτι το καινούριο μόνο; Ή κάτι το καινούριο που είναι και σωστό; Και απορρίπτουμε όλα τα παλιά; Τη πλατιά βαση που μπορούμε να οικοδομήσουμε; Πρόοδος είναι να κρατήσουμε και από τα παλιά τα θετικά και εκεί να κτίσουμε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε:

Η συμπεριφορά σας συγκρουσιακή, μας λέτε οτι είμαστε ανόητοι που στηρίζουμε. Το δικό σας το νέο είναι πιο παλιό, εκπροσωπείτε το βαθύ κράτος. Σας αδειάζει και ο πρωθυπουργός σας, το νέο δεν είστε εσείς;

Και κατέληξε:

Ακολουθούμε το δρόμο του κοινωνικού παραγωγικού κέντρου και ετοιμάζουμε εθνικό ανασυγκρότησης και έτσι θα απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό οποιαδήποτε ώρα το αποφασίσετε.

Στην απάντησή του στον κ. Τσίπρα τον κατηγόρησε ότι έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ για να μην προλάβουν τα θετικά της πολιτικής της και κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Είπε δε ότι οι ευρωπαίοι εταίροι δεν έδωσαν τίποτε στην προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και έτσι εμμέσως βοήθησαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Για τη συμφωνια ήδη απαντήσαμε παρα πολλές φορές, μετα τις ευρωεκλογές οι εταίροι ζητούσαν όλο και κατι παραπάνω γιατι οι εταίροι έβλεπαν οτι εφαρμόζαμε μεταρρυθμιστικό σχέδιο που ξαναφέρε χαμόγελο σε χείλη Ελλήνων και έφερε επενδυτές».

Και συνέχισε λέγοντας «γι’ αυτό μας ρίξατε, για να μην αισθανθούν οι πολίτες τα οφέλη, βιαστήκατε να μας ρίξαεε και ήρθατε απροετοίμαστος. Οι έταιροι τότε ούτε τυράκι δεν έδωσαν στην κυβερνηση για να βγείτε σίγουρα εσείς».

Ο κ. Μεϊμαράκης πρόσθεσε ότι «είστε νέος, αλλά μερικές φορές και ο παλιός ειναι λίγο αλλιώς. Δεν αποδέχομαι αυτούς που λένε πάμε για το ευρώ αλλα έχουμε και το σχέδιο για τη δραχμή, δεν ειναι το όχι του Λαφαζάνη, με το όχι Βαρουφάκη που είναι δημιούργημα σας. Δεν μπορεί να πληρώνει ο λαός άλλο τα πειράματα σας».

 

 

 


σχετικα αρθρα