Καταλήξατε μέσα σε 5 μήνες,σε μια πρωτοφανή ήττα που απειλεί την υπόσταση της χώρας κατηγόρησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά τον πρωθυπουργό.

Η κυρία Γεννηματά σημείωσε ότι οι πολίτες δεν ήθελαν τα προσέξουν τα λάθη της κυβέρνησης γιατί απέρριπταν τα κόμματα που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια.

«Κύριε Τσίπρα, εσείς είστε τώρα ο μνημονιακός» είπε και τόνισε «χαϊδεύετε και ζεσταίνεται το φίδι του λαϊκισμού και της συνωμοσιολογίας μετά τη ΝΔ» πρόσθεσε.

Όπως υπογράμμισε, το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τους πολίτες και τη χώρα, ωστόσο δεκάδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν την κυβέρνηση και παράλληλα, αδειάζουν τη χώρα σε κάθε ψηφοφορία. 

Για άλλη μία φορά, το κομματικό συμφέρον υπερτερεί του εθνικού. Για το ΠΑΣΟΚ είναι θέμα εθνικό, η διασφάλιση της ομαλής πορείας της χώρας, μέσα στο ευρώ και την Ευρώπη. Είναι στρατηγική επιλογή.

Πρέπει να υπάρξει νέο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επεσήμανε.

Αδιέξοδα δεν υπάρχουν ανέφερε η κυρία Γεννηματά, ζητώντας παράλληλα αλλαγή του εκλογικού νόμου και κατάργηση του bonus των 50 εδρών που δίνει ο υφιστάμενος εκλογικός νόμος στο πρώτο κόμμα.

Η Γεννήματα ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να συμφωνηθεί ένας οδικός χάρτης για τα βήματα που θα μας οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση. Το Grexit, είπε η κ. Γεννηματά, είναι παρκαρισμένο στη αυλή και για να φύγει οριστικά πρέπει να τελειώνουμε με τα ψέματα της δραχμής.