Η Βουλή υπέρψηφισε με ονομαστική ψηφοφορία λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα επί της αρχής το νομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια είχε πολλές εντάσεις, γκρίνιες και εσωκομματικές αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η ψηφοφορία «έδειξε» λιγότερες διαρροές για την κυβέρνηση.

Αναλυτικά: Από τους 298 βουλευτές, «Ναι» ψήφισαν 230 βουλευτές, «όχι» ψήφισαν 63, ενώ πέντε ψήφισαν «παρών». Δύο ήταν οι απόντες, ο κ. Κυριαζίδης και ο κ. Χαρακίδης.

Το άρθρο 1 του νομοσχεδίου πέρασε με 225 «ναι» 63 «όχι» και 10 «παρών». Το άρθρο 2 του νομοσχεδίου πέρασε με 231 «ναι», 60 «όχι» και 7 «παρών».

Την επί της αρχής ψήφο τους διαφοροποίησε σε σχέση με την ψηφοφορία της περασμένης Τετάρτης προς έκπληξη πολλών ο κ. Βαρουφάκης.

Η Συμφωνία στην οποία εντάσσονται τα δύο αποψινά μέτρα, είναι σχεδιασμένη να αποτύχει. Δίνω όμως την ψήφο μου στους συντρόφους μου με την ελπίδα να κερδίσουν χρόνο ώστε, όλοι μαζί ενωμένοι, να σχεδιάσουμε την νέα αντίσταση στον αυταρχισμό, στον μισανθρωπισμό» έγραψε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος με τις διαφορετικότητες του, δήλωσε μετά την ψηφοφορία ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Η κυβερνητικής εκπρόσωπος πάντως δεν παρέλειψε σε δηλώσεις μετά την ψηφοφορία να σημειώσει ότι το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ενεργό και θα γίνουν όλες οι συλλογικές διεργασίες για να λυθεί το πολιτικό πρόβλημα.

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, επίσης επεσήμανε ότι το ρήγμα στο κόμμα επιβεβαιώθηκε.