Μόλις λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση του δεύτερου πακέτου μεταρρυθμίσεων από το ελληνικό Κοινοβούλιο, ο γαλλικός τύπος στρέφει το βλέμμα του προς το ελληνικό ζήτημα.  

«Ελλάδα: Ο Τσίπρας πέρασε από την ψηφοφορία τις νέες απαιτήσεις» γράφει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα ''Le Figaro'' σχετικά με την ψηφοφορία των νέων μέτρων στο ελληνικό Κοινοβούλιο την Πέμπτη τα ξημερώματα. Η εφημερίδα τονίζει πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πέρασε τη νύχτα μεταξύ της Τετάρτης και της Πέμπτης το δεύτερο πακέτο των μέτρων που προαπαιτούνται από τους πιστωτές για να οριστικοποιηθεί το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της Ελλάδας. 

«Το ελληνικό Κοινοβούλιο επικυρώνει το δεύτερο πακέτο μέτρων που προαπαιτούνται από τους πιστωτές» αναφέρει στην ιστοσελίδα της η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» υπογραμμίζοντας πως σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση 230 βουλευτές -από τους 298 παρόντες- ενέκριναν τις μεταρρυθμίσεις σχετικά με τον κώδικα πολιτικής δικονομίας και τις τράπεζες.  

63 βουλευτές καταψήφισαν τα 2 άρθρα που είχαν τεθεί σε ψηφοφορία και 5 βουλευτές δήλωσαν απόντες. Συνολικά 36 βουλευτές της πλειοψηφίας δεν ψήφισαν τα 2 άρθρα του νέου πακέτου μέτρων ενώ στην ψηφοφορία της προηγούμενης Τετάρτης ο αριθμός ανερχόταν στους 39 βουλευτές. 

Ωστόσο, η εφημερίδα τονίζει πως αυτή η οριακή διαφορά οφείλεται και στην απρόβλεπτη πάντα στάση του πρώην Έλληνα Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, που ενώ είχε καταψηφίσει το πρώτο κύμα μέτρων την προηγούμενη Τετάρτη, τα ξημερώματα της Πέμπτης ο κ. Βαρουφάκης υπερψήφισε το δεύτερο πακέτο μέτρων.