Να παραμείνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πρόεδρος στη Νέα Δημοκρατία είπε ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Βρούτσης

Μιλώντας στο Mega επιβεβαίωσε ότι διακινείται κείμενο με υπογραφές από βουλευτές της ΝΔ υπέρ της παραμονής του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη θέση του προέδρου μέχρι να εξέλθει οριστικά η χώρα από τον κύκλο της κρίσης.

Ο κ. Βρούτσης είπε πως οι βουλευτές -αλλά και ο ίδιος- θέτουν ως προτεραιότητα το καλό της Ελλάδας και ως εκ τούτου και δεδομένου ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης "τα πάει μια χαρά" δεν απορρέει από πουθενά ότι επίκεινται εκλογές για ανάδειξη νέου αρχηγού στο κόμμα.

Σημείωσε επίσης ότι ο κ. Μεϊμαράκης "προς έκπληξη όλων" και παρότι ήταν γνωστές οι οργανωτικές του ικανότητες αλλά και η δυνατότητα διείσδυσής του σε όλη την παράταξη, σήκωσε το ηθικό της ΝΔ, τη συσπείρωσε και αποδείχθηκε ότι είναι, πάνω από κάθε προσδοκία, καλός αρχηγός. Συμπλήρωσε ότι έχει λάβει την εξουσιοδότηση τόσο από την κοινοβουλευτική ομάδα και θα την λάβει αύριο και από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ να έχει «πλήρως τα δικαιώματα ενός αρχηγού».

Εκτίμησε ότι πρέπει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να κρατήσει την αρχηγία «μέχρι η χώρα να ολοκληρώσει αυτόν τον δύσκολο μεταβατικό κύκλο της κρίσης», τουλάχιστον όπως είπε μέχρι να κλείσει το θέμα του μνημονίου, «να αποφύγουμε τις εκλογές πάση θυσία» και «να υπάρξει ομαλότητα στη διαδικασία της εξέλιξης της χώρας στα ζητήματα τα κοινοβουλευτικά».

Στη συνέχεια, όπως είπε, θα μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή τα ζητήματα που απορρέουν από το καταστατικό του κόμματος.