Με την ευκαιρία της 41ης επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος παραθέτει την Παρασκευή το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, γεύμα προς τιμή των Πολιτικών Αρχηγών.
 
Μετά το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών της 6ης Ιουλίου, μια μέρα μετά το δημοψήφισμα όπου ο πρωθυπουργός έλαβε τη στήριξη στη διαπραγματευτική του προσπάθεια για να κλείσει η συμφωνία και να παραμείνει η Ελλάδα εντός ευρώ, οι πολιτικοί αρχηγοί θα ξανασυναντηθούν αύριο και θα έχουν την ευκαιρία να χαράξουν μια «εθνική στρατηγική» για τους σκοπέλους της διαπραγμάτευσης για το τρίτο πακέτο που έχει ζητήσει η χώρα. 
 
Μετά τις δύο κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή που άφησαν τον ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμωμένο και τη ΝΔ με νέο αρχηγό, Αλέξης Τσίπρας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Σταύρος Θεοδωράκης, Πάνος Καμμένος και Φώφη Γεννηματά θα επανακαθορίσουν και επαναδιατυπώσουν τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν στο άμεσο μέλλον. 
 
Το ΚΚΕ θα εκπροσωπήσει το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Παφίλης, λόγω απουσίας του  Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής κ. Δημήτρη Κουτσούμπα.