current views are: 5

23 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση12:31

Τσίπρας σε Κωνσταντοπούλου: «Η διαφοροποίησή σου προκαλεί θεσμική δυσαρμονία»

Για θεσμική δυσαρμονία που προκαλεί η διαφοροποίηση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Δημοσίευση 12:31’
αρθρο-newpost

Για θεσμική δυσαρμονία που προκαλεί η διαφοροποίηση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Ραγδαίες αναμένονται να είναι οι εξελίξεις στο ζήτημα της Προεδρίας της Βουλής μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για θεσμική δυσαρμονία που προκαλεί η διαφοροποίηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και πλέον αναμένεται να ξεκαθαρίσει πως θα λυθεί η δυσαρμονία αυτή.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας στη συνάντηση που είχε σήμερα με την πρόεδρο της Βουλής, άκουσε προσεκτικά τις απόψεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της εξέφρασε τον προβληματισμό του για την θεσμική δυσαρμονία που προκαλείται από την, κατά τα άλλα σεβαστή, επιλογή της να διαφοροποιείται από την συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που την στηρίζει.

Η συνάντηση έγινε σε κλίμα ειλικρίνειας και συντροφικότητας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Νωρίτερα εξερχόμενη του Μαξίμου η κυρία Κωνσταντοπούλου σε διαφορετικό κλίμα από την χθεσινή της ομιλία στη Βουλή τόνισε τη σχέση συντροφικότητας και ειλικρίνειας που τη συνδέει με τον Πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, εξερχόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι είχε μια ειλικρινή και «εις βάθος συζήτηση με τον πρωθυπουργό για όλες τις εξελιξεις των τελευταίων ημερών και τις πρωτοβουλίες που επιβάλλεται να αναληφθούν από πλευρας κοινοβουλίου σε σχέση με την προστασία των δικαιωμάτων του λαου μας και σε σχέση με την θωράκιση της δημοκρατίας που δοκιμάζεται με θύμα την Ελλαδα και τον ελληνικό λαό». 

«Με τον Πρωθυπουργό μας συνδέει σχέση συντροφικότητας και ειλικρίνειας και η κοινή διάθεση να διαφυλάξουμε τα δίκαια του λαού μας και την συνοχή του τόπου αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ που κάποιοι θα ήθελαν να διαρρηχθεί» είπε χαρακτηριστικά.


σχετικα αρθρα