«Η Ελλάδα χαλάει το καλοκαίρι της Mέρκελ», γράφει η ιστοσελίδα POLITICO σε σημερινό της άρθρο.

Στο άρθρο επισημαίνεται πως η γερμανίδα καγκελάριος φαίνεται να έχει αγγίξει τα όρια της εξουσίας της, ενώ εμφανίζεται κουρασμένη και πολιτικά αποδυναμωμένη.

Η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται για πρώτη φορά σε θέση άμυνας, σχολιάζει, με αφορμή τη διαχείριση του ελληνικού ζητήματος.

Στο εσωτερικό του κόμματός της, πολλοί συντηρητικοί βουλευτές την κατηγορούν ότι υπήρξε επιεικής με την Ελλάδα, ενώ ο Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει αφήσει, όπως αναφερει, ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησής του.

Μια τέτοια εξέλιξη θα πλήξει τη Μέρκελ γιατί ο Σόιμπλε είναι ο πιο δημοφιλής πολιτικός αυτή τη στιγμή στη Γερμανία, ενώ αποτελεί εγγύηση ότι η Ελλάδα δεν θα πάρει το «πάνω χέρι» στις διαπραγματεύσεις.

Η Καγκελάριος αναγκάστηκε να ηρεμήσει τα πνεύματα εντός του κυβερνητικού συνασπισμού, δεδομένης της σύγκρουσης μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών και των Σοσιαλδημοκρατών αναφέρεται ενώ τονίζεται ότι ακόμα και μετά την έγκριση της συμφωνίας με την Ελλάδα, η Καγκελάριος επέστρεψε στο Βερολίνο για να καθησυχάσει τους αντιρρησίες εντός του κόμματός της.

Κατά την καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη της –πριν τις καλοκαιρινές διακοπές- στη γερμανική δημόσια τηλεόραση, η Καγκελάριος εμφανίστηκε κουρασμένη, φορώντας το ίδιο σακάκι που φορούσε στην Ευρωσύνοδο, σημειώνει η ιστοσελίδα τονίζοντας πως αντί να καθησυχάσει τους ψηφοφόρους της, κατέληξε να υπερασπίζεται την πολιτική της έναντι της Ελλάδας