current views are: 2

23 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση15:38

Γεννηματά: Υπουργοί υπηρέτησαν με τον τρόπο τους τα σενάρια Σόιμπλε

Υπουργοί της κυβέρνησης υπηρέτησαν με τον τρόπο τους τα σενάρια Σόιμπλε περί Grexit, υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γενηματά σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ.

Δημοσίευση 15:38’
αρθρο-newpost

Υπουργοί της κυβέρνησης υπηρέτησαν με τον τρόπο τους τα σενάρια Σόιμπλε περί Grexit, υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γενηματά σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ.

Υπουργοί της κυβέρνησης υπηρέτησαν με τον τρόπο τους τα σενάρια Σόιμπλε περί Grexit, υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γενηματά σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε η κυρία Γεννηματά, οι Έλληνες έχουν την αγωνία ποια θα είναι τα επόμενα βήματα, πως θα υλοποιηθεί η συμφωνία, ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που θα πάρει ο Πρωθυπουργός, πως θα αξιοποιήσει αυτή την πρωτοφανή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που έχει. «Δεν έχουν δοθεί αυτές οι απαντήσεις» πρόσθεσε.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι το δημοψήφισμα τελικά στράφηκε εναντίον της χώρας και δεν αποτέλεσε διαπραγματευτικό όπλο, όπως υποστήριζε η κυβέρνηση, ενώ διερωτήθηκε ποιος είναι ο οδικός χάρτης, σημειώνοντας ότι στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μιλούν για εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΠΑΣΟΚ ζήτησε «συγκεκριμένες δεσμεύσεις ότι η χώρα δεν θα έρθει αντιμέτωπη με τις εκλογές, εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία, εάν δεν έχει γίνει η πρώτη αξιολόγηση γιατί τότε θα έρθουν τα χρήματα για τη χώρα μετά την πρώτη αξιολόγηση και αν δεν έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους».

Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι «το Grexit το έφερε στην πόρτα μας η κυβέρνηση με την απόλυτη ευθύνη των επιλογών της». «Προσπαθήσαμε όλοι μαζί να το απομακρύνουμε από την πόρτα μας, στην αυλή μας. Αλλά είναι εκεί και καραδοκεί», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη Σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, η Γεννηματά διευκρίνισε ότι το ένα σκέλος αφορά τον οδικό χάρτη που πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση, ενώ ως δεύτερο σκέλος περιέγραψε την ανάγκη «να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα κυβερνήσει».


σχετικα αρθρα