«Εμείς έχουμε μάθει να ζούμε με τις διαφορετικότητες και να επεξεργαζόμαστε τις διαφορετικές αντιλήψεις», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε:

Και ο στόχος μας είναι, μέσα από συλλογικές διαδικασίες που αφορούν και την Κ.Ο. και τα κομματικά όργανα, με διάλογο να προχωρήσουμε στη λύση. Αυτό δεν είναι κάτι το οποίο κάποιος μπορεί να προεξοφλήσει σε καμία των περιπτώσεων, είναι πολύ εύκολα συμπεράσματα αυτά για μια κορυφαία στιγμή για τη χώρα, σε μια πολύ δύσκολη για όλους μας στιγμή.

Δεν αρνείται κανείς την πραγματικότητα. Οι διαπιστώσεις είναι εργαλείο για να προχωρήσουμε στη συζήτηση και στη λύση, αλλά αυτό αφορά πολλά μέρη. Δεν είναι κάτι το οποίο εύκολα μπορεί να διατυπώσουμε σοβαρά. Βεβαίως ακούγονται όλα, βεβαίως ακούγονται πολλές απόψεις, ακόμα και για τον τρόπο επίλυσης. Ωστόσο, αυτό που είναι κορυφαίο και είναι στην καρδιά της Αριστεράς και στον τρόπο της, είναι ο διάλογος ανοιχτά και προς την κοινωνία και βεβαίως ο στόχος είναι η συνισταμένη.

«Προφανώς υπάρχουν δυο διαφορετικές στρατηγικές. Σαφώς είναι δύσκολο, δεν λέει κανείς ότι είναι απλό. Και βεβαίως αυτό δοκιμάζεται και σε επίπεδο Κ.Ο. και κυβέρνησης, αλλά και στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και στα μέλη. Τελικά αφορά και την κοινωνία», σημείωσε η κυρία Γεροβασίλη και πρόσθεσε:

Χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε η δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων βάσει των συμφωνηθέντων, με στόχο μέχρι τις 18 του μηνός να προχωρήσουμε στη σύναψη της σύμβασης που θα έρθει στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Αυτό που είναι συμφωνημένο μέχρι σήμερα, είναι ότι από τώρα μέχρι τότε δεν υπάρχουν άλλα προαπαιτούμενα. Αυτό που θέλω να πω είναι το εξής: Η διαδικασία της διαπραγμάτευσης δεν έχει σταματήσει καμία στιγμή, ούτε αυτή τη στιγμή, ούτε τώρα. Μάλιστα τώρα, μετά από την ψήφιση αυτών των προαπαιτούμενων, νομίζω ότι είμαστε σε μια τελική ευθεία πλην καθοριστική. Δεν έχουν τελειώσει όλα τα πιθανά σενάρια, όπως διαμήνυσε ο Πρωθυπουργός. Επομένως, οι συζητήσεις μας αυτές τις μέρες με όλους όσοι είναι δυνατόν να επηρεάσουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα στην Ελλάδα και εκτός Ελλάδας, είναι κομμάτι της πολιτικής που πρέπει να ακολουθηθεί. Είναι πολύ σημαντικές οι επόμενες μέρες. Η πορεία στη συνέχεια, μετά την συμφωνία είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί τότε. Μέχρι τότε, νομίζω, ότι πρέπει να είμαστε όλοι προσηλωμένοι στην μάξιμουμ προσπάθεια για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής συμφωνίας. Προφανώς από την εξέλιξη των πραγμάτων θα εξαρτηθεί και το τι θα συμβεί τον Σεπτέμβρη.

Σε άλλο σημείο, η κυβερνητική εκπρόσωπος απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκρότησης μιας κυβέρνησης εθνικής ανάγκης, ενώ για τον οδικό χάρτη από εδώ και πέρα είπε:

Μεγάλη προσπάθεια για την διαπραγμάτευση και ταυτόχρονα, η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα επισπευτούν οι διαδικασίες για παρεμβάσεις οι θα κινούνται στις τέσσερεις φάσεις που ανακοινώθηκαν προχθές και που έχουν να κάνουν και με την αντιμετώπιση της κρίσης και με την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής και με την προσπάθεια αναζωογόνησης της αγοράς. Στόχοι, οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί, καθοριστικοί. Και νομίζω ότι όλα τα εργαλεία και όλη η προσπάθεια της κυβέρνησης από σήμερα κιόλας θα είναι επικεντρωμένα όλα πάνω σ’ αυτά.

Αναφερόμενη στα εσωκομματικά, η κυρία Γεροβασίλη υπογράμμισε πως «δεν είναι θέμα ξεκαθαρίσματος το οποίο μπορεί να λυθεί έτσι. Δεν είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα, με αντικειμενικούς λόγους που μας έχουν φέρει εδώ. Η δυσκολία των κριτικών, η αλλαγή πλεύσης. Αντιλαμβάνεστε ότι προχωρήσαμε σε βήματα τα οποία δεν ήταν στην αντίληψή μας, δεν ήταν στο πρόγραμμά μας και αυτό μας έχει φέρει όλους, μα όλους ανεξαιρέτως σε πολλές σκέψεις για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάτω από συνθήκες πίεσης, που είμαστε αναγκασμένοι να λειτουργήσουμε σήμερα, προκειμένου να αποτρέψουμε, όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα, τα χειρότερα».