«Σαράντα ένα χρόνια συμπληρώνονται από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, από την ημέρα εκείνη που έσπασαν τα δεσμά της επτάχρονης δικτατορίας και της αποκρουστικής καταπίεσης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού» αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Η μεταπολίτευση της 24ης Ιουλίου 1974 σηματοδότησε το τέλος ενός θλιβερού κεφαλαίου και την αρχή ενός νέου υψηλών προσδοκιών» διαπιστώνει η κ. Χρυσοβελώνη και συνεχίζει:

Η 41η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας, βρίσκει τη χώρα μας σε μια κρίσιμη καμπή της Ιστορίας της…Σήμερα που οι σκληροπυρηνικοί κύκλοι της Γερμανίας πρωτοστατούντος του κ. Σόιμπλε επιδίωξαν και επιδιώκουν να αποτελέσει η χώρα μας παράδειγμα επιβολής της γερμανικής ηγεμονίας, η Ελλάδα καλείται να αποδείξει ότι υπάρχουν λαοί που μπορεί να συνθηκολογούν αλλά δεν παραδίδονται ποτέ.

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι Έλληνες πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας, στις ικανότητές μας. Να πιστέψουμε ότι όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε και να βγούμε από την κρίση, να αποκτήσουμε, επιτέλους, την Πατρίδα που μας αξίζει, αφήνοντας πίσω μας τις κατεστημένες πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στη δεινή οικονομική κρίση την οποία βιώνει η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών» τονίζει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, αποτίοντας στην κατάληξη της δήλωσής της, φόρο τιμής «στους χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για την αξιοπρέπεια, την ελευθερία τη Δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία».