Αυστηρό μήνυμα έστειλε προς τους διαφωνούντες ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης τονίζοντας ότι η ψηφοφορία για το σύνολο της συμφωνίας με τους δανειστές θα είναι οριακή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Βούτσης τόνισε ότι δεν εχει προεξοφληθεί διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι  θα πρέπει, μέσω ενός συνεδρίου «να επαναδιατυπωθοουν οι κανόνες και πώς θα προχωρήσουμε». Υπογράμμισε ότι «τα ξεκαθαρίσμαρα λογαριασμών στο άψε-σβήσε δεν οδηγούν σε ευτυχία»

«Θα είναι οριακή η ψηφοφορία του συνόλου της συμφωνίας» προειδοποίησε τονίζοντας:

Δεν καταλαβαίνω πώς βουλευτές που δεν έχουν ψηφίσει τρεις φορές και λένε ότι στηρίζουμε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών ο ΥΠΕΣ είπε ότι «είναι όλα πάνω στο τραπέζι, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, με βάση τον συσχετισμό των δυνάμεων στη Βουλή».

Και είπε ότι «αυτό που κατάφεραν οι σύντροφοί μας, οι βουλευτές που καταψήφισαν, είναι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να είναι στα κάτω όρια των συνταγματικών προβλέψεων».

Ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα περιώριο συνεργασίας με ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ.

«Δεν έχουμε μπει στη μνημονιακή λογική» υπογράμμισε, παραδεχόμενος ότι «δεν πετύχαμε να πάμε με το δικό μας πρόγραμμα» ενώ σημείωσε οτι είναι πολιτική υποχρέωη η εφαρμογή των μέτρων, με την κυβέρνηση να επιζητά αντίμετρα.

«Θα έπρεπε να είχε γίνει πιο νωρίς το δημοψήφισμα, με ανοιχτές τράπεζες» είπε συμπληρώνοντας ότι «δεν προδώσαμε το "όχι" του δημοψηφίσματος».

Ο υπουργός διέψευσε το σχέδιο Β, διευκρινίζοντας ότι υπήρχε μία ιδέα για παράλληλο νόμισμα, όχι ως κυβερνητική επιλογή.

Απέρριψε τα περί συνωμοσιών δραχμής σχετικά με τις προτάσεις Βαρουφάκη. «Ο Γιάνης μας βοήθησε πάρα πολύ. Έχει το μερίδιο της ευθύνης που αντιστοιχεί στον καθέναν μας, δεν έχει την απόλυτη» είπε, ενώ διεψευσε ακόμη το σχέδιο εισβολής στο Νομισματοκοπείο.

Για την Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «η Βουλή έχει Πρόεδρο. Είναι ευθύνης της ιδίας να αντιστοιχείται με τις γενικές κατευθύνσεις της κυβερνητικής πολιτικής. Δεν πρόκειται να κάνουμε μομφή στην ΠτΒ. Ο καθένας κρίνεται μέσα από τον θεσμικό του ρόλο».