Μήνυμα για το παρόν και το μέλλον έστειλε η π΄ροεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου από την εκδήλωση Μνήμης για τα 41 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας.

«Ήταν μια πολύ συγκινητική, πολλαπλώς συμβολική, εμψυχωτική και αισιόδοξη εκδήλωση όχι μόνο μνήμης αλλά και δημοκρατικής θέσης και στάσης», είπε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών - ΣΦΕΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ ΕΣΑ).
 
Η κυρία Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε:

Τιμώντας εκείνους που αγωνίστηκαν κατά της δικτατορίας, της τυραννίας, της απολυταρχίας, της ανελευθερίας, τιμώντας εκείνους που έχασαν τη ζωή, την υγεία, τη σωματική τους ακεραιότητα, εκείνους που έδωσαν την ψυχή τους και την ελευθερία τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, κινητοποιούμαστε και διακινούμαστε προκειμένου και με το παράδειγμά μας να αποδώσουμε τιμή, αλλά και να αποδώσουμε στις επόμενες γενιές μια ελεύθερη, δημοκρατική χώρα, όπου τα δικαιώματα και οι ελευθερίες είναι πάνω από τις τράπεζες και τις αγορές.

Kωνσταντόπουλος: Να μην ξεχνάμε...

«Η μνήμη δεν είναι απλή νοσταλγία, είναι φλέβα και ρίζα ζωής, είναι η φλέβα και η ρίζα αυτών που ζούμε σήμερα, αυτών για τα οποία πρέπει να παλέψουμε αύριο», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, από την εκδήλωση Μνήμης για τα 41 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας, που διοργάνωσε ο Συνδέσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών - ΣΦΕΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ ΕΣΑ).
 
Ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε ότι ο χώρος του ΕΑΤ-ΕΣΑ είναι μήτρα ζωής για όσους έχουν περάσει στη διάρκεια της δικτατορίας, για να σημειώσει ότι «καλό είναι πάντοτε να μην ξεχνάμε την ευθεία γραμμή που πρέπει να συνδέει τους μεγάλους αγώνες και τις μεγάλες θυσίες με τις εξελίξεις για την πρόοδο και τη δημοκρατία σε τούτον τον τόπο».
 
«Πολλές οι τραγωδίες της Ελλάδας, πολλές οι περιπέτειες της πατρίδας μας, πολλές οι δοκιμασίες του λαού μας», είπε ο Κ. Κωνσταντόπουλος. «Δεν αρκεί μονάχα να τις θυμόμαστε, πρέπει διαρκώς να αναστοχαζόμαστε πώς οδηγούμαστε σε αυτές τις τραγωδίες και ποια είναι εκείνη η καλύτερη ζωή που αξίζει σε όλους, κυρίως στα νέα παιδιά».