Από τον κόσμο και όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ, κινδυνεύει η κυβέρνηση εκτίμησε ο Γιάννης Μηλιός. 

Ο πρώην υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Mega, είπε ότι "έχουμε μια κατάσταση όπου η ψυχή, το πρόγραμμα, οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνούν με την πολιτική στην οποία έχει οδηγηθεί να συνομολογήσει η κυβέρνηση". Τόνισε, ότι παρά τις διαφωνίες "είμαστε όμως ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε στο ίδιο κόμμα και όλοι θέλουμε να διασφαλίσουμε την ενότητα".

Ο κ. Μηλιός υπογράμμισε ότι μια ενδεχόμενη διάσπαση θα ήταν "καταστροφική και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τους ανθρώπους που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ".

Σχετικά με τα περί επιστροφής στην δραχμή επισήμανε ότι το να πάμε στη δραχμή δεν εξασφαλίζει ότι ο κόσμος της εργασίας, ο απλός επιχειρηματίας θα έχει εισόδημα, ενώ για το ενδεχόμενο διπλού νομίσματος ανέφερε ότι "με κριτήριο το να υπάρχει εισόδημα δεν πρέπει να έχουμε κανένα ταμπού".

Για την Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι "ήταν πάντα μια ισχυρή προσωπικότητα που υπερασπιζόταν τις απόψεις της" και επισήμανε ότι "έχει πετύχει σημαντικά πράγματα και δεν πρέπει να την απαξιώνουμε".

"Έχει καταφέρει να κάνει τη Βουλή ένα όργανο το οποίο δεν είναι απλώς διεκπεραιωτικό. Μπορεί να έχει σημαντικό πολιτικό ρόλο ως έκφραση της εθνικής αντιπροσωπείας", σημείωσε.