«Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο» διαβεβαιώνει ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής». Ο κ. Ραγκούσης τονίζει ότι με βάση τα όσα έχουν γίνει δεν μπορεί να τεθεί το δίλημμα εκ μέρους των δανειστών της για 200.000 απολύσεις.

Επιμένει για αξιολόγηση των υπό μετάταξη υπαλλήλων και χαρακτηρίζει ως ανερμάτιστο λαϊκισμό την πρόταση Σαμαρά για «έμμισθη εφεδρεία».

Σημειώνει ότι η μονιμότητα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και πως στην αναθεώρηση του Συντάγματος μετά το 2014 θα μπορεί να γίνει τέτοια συζήτηση. Δηλαδή, αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών, μετά το 2014 δεν θα ισχύει η μονιμότητα για όλους αλλά μετά την αξιολόγηση. «Μονιμότητα κατοχυρωμένη για τους άξιους» τονίζει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο θέμα της περιουσίας υπογραμμίζει πως «δεχόμαστε κάθε συμβολή των εταίρων αλλά δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε το κυριαρχικό δικαίωμα στη δημόσια περιουσία».

Επιμένει τέλος, ότι πρέπει να ανοίξει ο «φάκελος» των 55 δις ευρώ των δαπανών για την υγεία, την πρόνοια και την ασφάλιση «για να δούμε πως θα μειωθούν».Πηγή: Βήμα της Κυριακής