Η πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας συνεδριάζει αυτήν την ώρα. 

Τις εργασίες της επιτροπής άνοιξε με την ομιλία του ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος, o οποίος έκανε εκτενή αναφορά στον συμβολισμό της σημερινής μέρας της αποκατάστασης της Δημοκρατίας και της προσφοράς του ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή. 

Η πολιτική επιτροπή ομόφωνα και εν μέσω επευφημιών και χειροκροτημάτων ενέκρινε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως νέο πρόεδρο της παράταξης. 

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πήρε τον λόγο συγκινημένος και έκανε και εκείνος με τη σειρά του εκτενή αναφορά στον ιδρυτή της ΝΔ, του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Με λόγο ενωτικό ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε μνεία σε όλους τους προέδρους της ΝΔ και τους αντιπροέδρους. Επισήμανε πως η ΝΔ «στέκει μακριά από τα άκρα, πως ακολουθεί τον μεσαίο δρόμο του μεταρρυθμιστικού κέντρου, τον δρόμο του μέτρου και της λογικής της συνένωσης δυνάμεων και συνδιαμόρφωσης». 

Ο κ. Μειμαράκης έκανε άνοιγμα και κάλεσμα προς όλες τις κοινωνικές ομάδες «ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν» να στηρίξουν τη ΝΔ και να συνδιαμορφώσουν το μέλλον. 

Στη συνέχεια ο κ. Μειμαράκης είπε πως τώρα ετοιμάζεται το τρίτο μνημόνιο, αποδεικνύοντας πως τα μνημόνια δεν ήταν επιλογή κανενός αλλά αναγκαία επιλογή. «Κοστίζει η σύγκρουση με τη λογική και την πραγματικότητα», είπε ο κ. Μεϊμαράκης, και πρόσθεσε πως «τα πραγματα θα ήταν καλύτερα για τη χώρα αν δεν είχε ρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση και δεν είχαν προκηρυχθεί οι εκλογές». 

Μίλησε ακόμα και για τα Ζάππεια και την κυβέρνηση Σαμαρά και είπε πως «δεν ήταν μονοκομματική αυτοδύναμη κυβέρνηση, η κυβέρνηση Σαμαρά. Το 2012 προχωρήσαμε και σε δεύτερη εκλογή και οι πολίτες δεν έδωσαν αυτοδυναμία και είχαμε δίλημμα είτε συγκυβέρνηση είτε νέες εκλογές που θα ήταν όμως καταστροφικές». 

«Και συμφωνήσαμε για συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ κάτι που η σκληρή βάση δεν μπορούσε εύκολα να χωνέψει», πρόσθεσε τονίζοντας πως η ΝΔ έβαλε πάνω από το κομματικό συμφέρον το εθνικό συμφέρον. 

Ο κ. Μειμαράκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της κρίσης καταλογίζοντας την καταστροφή της οικονομίας και της χώρας. «Εμείς δεν στηρίζουμε τα μέτρα, ούτε την κυβέρνηση. Εμείς στηρίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», είπε. 

Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ απέδωσε τα εύσημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του αναγνώρισε τη συμβολή του στην εμπέδωση της συνεννόησης μεταξύ κομμάτων.

Τέλος ο κ. Μεϊμαράκης έδωσε το σύνθημα για μια νέα Ελλάδα, για ένα νέο ξεκίνημα και ευχαρίστησε τον Αντώνη Σαμαρά, τον Κώστα Καραμανλή αλλά και τον ανώνυμο Νεοδημοκράτη.