Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο «Βήμα 99.5», σημείωσε ότι στη Νέα Δημοκρατία μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά και την ανάληψη των καθηκόντων από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη έπρεπε να δρομολογηθούν - όπως προβλέπει το καταστατικό - οι διαδικασίες για εκλογή νέου Προέδρου από την κοινωνία

«Δίνουμε μια πίστωση χρόνου στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη σε περίπτωση που έχουμε πολιτικές εξελίξεις το φθινόπωρο να οδηγήσει το κόμμα σε εκλογές. Έχει δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία δεν είναι θέμα ηγεσίας. Είναι πολύ πιο βαθύ και ουσιαστικό το πρόβλημα. Πρέπει να προτάξει μια οργανωτική, αλλά και πολιτική αναγέννηση». 

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι: ο νέος Πρόεδρος πρέπει να εκλεγεί πριν την άνοιξη του 2016 για να οδηγήσει το κόμμα στο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, τον Ιούνιο του 2016. Εάν επέλθει ηρεμία και μπορούμε να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες νωρίτερα κανείς δεν μας εμποδίζει να το κάνουμε. 

Ο κ. Τσίπρας ή θα δημιουργήσει μια άλλη κυβερνητική πλειοψηφία που θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από αυτήν τη Βουλή ή θα πάμε σε εκλογές, αλλά θα φέρει ακέραια την ευθύνη ο ίδιος. Η κοινωνία αυτή τη στιγμή ζητάει συναινέσεις. Αν ο κ. Τσίπρας έκανε ένα γενναίο άνοιγμα, έλεγε ότι θέλει να εφαρμόσει το πρόγραμμα, εγκατέλειπε τις δηλώσεις περί πραξικοπήματος, τότε ναι η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε σε μια τέτοια πρόταση να ανταποκριθεί. Προσωπικά ποτέ δεν λέω όχι σε μια ειλικρινή πρόταση για διάλογο. 

Τέλος εξήγησε ότι η χώρα χρειάζεται μια Κυβέρνηση των καλύτερων, των άριστων γιατί μόνο οι καλύτεροι μπορούν να βγάλουν πέρα δύσκολες πολιτικές. «Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που ούτε καν πιστεύει. Επιπλέον, στα δυο κόμματα που κυβερνούν υπάρχει ένδεια σοβαρών ανθρώπων που μπορούν να εφαρμόσουν τις πολιτικές αυτές».