Ακόμη δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την έναρξη των επίσημων συνομιλιών μεταξύ Αθήνας και δανειστών.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας που αναμένονταν σήμερα στην Αθήνα τελικά ανέκρουσαν πρύμναν, καθώς όπως αναφέρει το Reuters δεν έχει βρεθεί το μέρος στο οποίο θα καταλύσουν. Το πρόβλημα, φυσικά, και δεν έχει να κάνει με το ξενοδοχείο στο οποίο θα διαμείνουν, αλλά πόσο μακριά θα είναι αυτό από το κέντρο της Αθήνας.

Ευρωπαίος αξιωματούχος αναφέρει στο Reuters πως το θέμα έχει να κάνει με την ασφάλεια των εκπροσώπων των θεσμών, όσο θα βρίσκονται και θα κινούνται στην Αθήνα. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνιζε πως ακόμη αναζητείται το πιο ασφαλές μέρος που θα χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή των συνομιλιών.

Ανέφερε, δε, πως λόγω της ευαισθησίας των συνομιλιών, είναι αναγκαίο να βρεθεί ένα μέρος όπου δεν υπάρχουν οχλήσεις από αρνητές της Τρόικας – πολλώ δε μάλλον της παρουσίας της στην Αθήνα.

«Υπάρχουν ορισμένα θέματα που έχουμε ακόμη να λύσουμε, αλλά το κυριότερο είναι αυτό της ασφάλειας. Υπάρχουν αρκετές επιλογές στο τραπέζι», ανέφερε ο εν λόγω αξιωματούχος, αλλά για ευνόητους λόγους δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες.

Προς το παρόν, ανάμεσα στις δύο πλευρές, διεξάγονται τεχνικές συνομιλίες, αλλά έχουν παγώσει οι συζητήσεις σε υψηλό επίπεδο.