Η απόλυτη στήριξή στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη όπως εκφράστηκε μέσα από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ αλλά και η ανάγκη ύπαρξης της κοινοβουλευτικής πλειοφηφίας ήταν τα δύο σημαντικά σημεία στο σχόλιο του Μάκη Βορίδη στο περιθώριο της σημερινής συνάντησης των μελών του κινήματος.

Όπως τόνισε ο βουλευτής :

Η ΝΔ έδωσε την πλήρη εμπιστοσύνη στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όχι απλώς να ειναι πρόεδρος της ΝΔ, αλλα όποτε χρειαστεί να είναι ο αυριανός πρωθυπουργός της Ελλάδος. Είμαστε ετοιμοπόλεμοι. Πρέπει να υπάρξει μια πληρέστερη και ανοικτή διαδικασία στο ζήτημα της εσωτερικής λειτουργίας και ο Βαγγέλης Μεϊμαρακης εχει συμπυκνώσει λειτουργία κομματικών οργάνων με εξαιρετικό τροπο.

Αναφορικά με την ιδεολογική ταυτότητα o κ. Bορίδης τόνισε ότι συμφωνεί απόλυτα και με πιο βαθύ τροπο, λέγοντας ότι η ΝΔ είναι ένα πολιτικό κόμμα, αλλα ταυτόχρονα εκφράζει μια παράταξη που έχει ιδέες.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη :

Δεν τίθεται ζήτημα ιδεολογικού επαναπροσδιορισμού κάθε τρεις και πέντε γιατι αυτή η σύγκρουση είναι παλία και αιώνια και θα συνεχίζεται μέχρι να ηττηθούν και ολοκληρωτικά οι δυνάνεις της αριστερά και να εξαφανιστούν από τον πολιτικό χαρτη. 

Ο βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε επίσης ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε πολιτικη παραδοξότητα, η κυβερνηση της πρώτης φορά αριστερά δεν εχει πλειοψηφία, είναι μια κυβερνηση μειοψηφίας. Μπροστά σε αυτη την κατάσταση δεν υπήρχε η δυνατότητα για την ΚΟ της ΝΔ να καταψηφίσει δέσμη δυο μέτρων. Υπήρξε προϋπόθεση να στηρίξει η ΝΔ το προγράμμα για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Όμως αυτη η δέσμευση ολοκληρώθηκε, το κοινοβουλευτικό παράδοξο δεν μπορεί να συνεχίσει, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά με ψήφους ΝΔ. Λήξις. Ο πρωθυπουργός πρεπει να βρει ξανά κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Θέλει να τα βρει με το Λαφαζανη; Με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι; Θέλει κυβερνηση εθνικής ενότητας, να πει όρους και προϋποθέσεις και να το δούμε. Και αν κανει οτι δεν το καταλαβαίνει; Θα το καταλάβει στη Βουλή με το σκληρό τρόπο».

Η πρόταση του κ. Βορίδη:

Αν δεν θέλει αυτές τις λύσεις; Μια λύση είναι να προσφύγει σε εκλογες.  Η οποιαδήποτε σκέψη οτι θα παράσχουμε στήριξη σε αυτήν την άθλια αριστερά, σε μια κυβερνηση τέτοια, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει απο την πλευρά της ΝΔ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλες τις αναμετρήσεις.

 

Π.Ρ.