Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Στην τοποθέτησή του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε δημόσια συγγνώμη στον Αντώνη Σαμαρά και έκανε λόγο για εγκλωβισμό του κόμματος από τον Αλέξης Τσίπρα, ενώ επεσήμανε την ηρεμία που φέρνει στο κόμμα ο Βαγγέλης Μειμαράκης.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, ο κ. Γεωργιάδης: 

Να ξεκινήσω την ομιλία με ένα μεγάλο συγγνώμη στον Αντώνη Σαμαρά, του χρωστάει το κόμμα ενα μεγάλο συγγνώμη, παρέδωσε τη χωρα σε καλύτερη κατάσταση απο ότι την παράλαβε, την επόμενη των εκλογών και το μισό κόμμα πήγε να τον φάει. Που ειναι αυτοί που τον κατηγορούσαν για εκστρατεία του φόβου; Δεν υπήρξε καμία εκστρατεία του φόβου, υπήρξε προειδοποίηση, και αυτού μετεβλήθη σε "σαπάκι" και του χρέωσαν και το δημοψήφισμα. Αποφάσισε να φύγει. Ευτυχώς η αλήθεια είναι, παρέδωσε στο Βαγγέλη Μειμαρακη, που έφερε σε χρόνο μηδέν μεγαλη ηρεμία στο κόμμα, που μας βοηθάει να βρούμε μια ενότητα στο μέλλον.


Η ΝΔ δείχνει προς τα έξω εγκλωβισμένη απο τον Τσίπρα, υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε δεν μας εγκλώβισε τυχαία, υπήρξαν πολλά στελέχη που δημοσίως εξέφραζαν θαυμασμό τους για διαπραγματευτική τακτική Τσίπρα, οι εφτά πληγές Φαραώ να είχαν πέσει στην Ελλάδα, οι ακρίδες και τα βατράχια, δεν ηταν τίποτα μπροστά στον Τσίπρα,

Και συνέχισε: Και μας λένε για συναίνεση και ευθύνη και ποιός σας είπε οτι είναι ευθύνη να αφήνεις τη διακυβέρνηση σε έναν τυχοδιώκτη, απατεώνα και καταστροφέα; Ηταν θαύμα το 28% σε εκλογες 2015, η ΝΔ κρατήθηκε.

Ο βουλευτής πρότεινε ότι οι ιδέες απο μόνες τους δεν φτάνουν, χρειάζονται και ανθρώπους που θα τις υπερασπίζονται μαχητικά, που δεν θα εχουν κόμπλεξ για τις ιδέες τους. Να ξεκινήσουμε μια συζητηση για τις ιδέες μας. «Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια στα προηγούμενα χρόνια, και θα την κρατήσουμε ως περήφανοι δεξιοί, που δεν ντρέπονται τι είναι. Σε όλα τα κράτη της ευρώπης, υπάρχει η φιλελεύθερη ισχυρή δεξιά. Η καταστροφή στην ελληνική οικονομία, ειναι αδιανόητου μεγέθους, οι απολύσεις θα ειναι εκατοντάδες χιλιάδες».

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Παπαμιμίκος απάντησε στον Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας:

 Με τον Άδωνι διαφωνούσαμε, αλλέ έκανε στροφή και τα βρήκαμε στο σύμφωνο συμβίωσης. Ήμουν μετριοπαθής και θεωρούσα κινδυνολογία αυτά που έλεγε αλλά, οφείλω να ομολογήσω δημόσια ότι δικαιώθηκε ο Άδωνις σε αυτά που έλεγε. Και στο δημοψήφισμα, όλοι βγαίναμε και μιλάγαμε, αλλά εσύ σίγουρα έχεις το ρεκόρ.