Ολοκληρώθηκε το γεύμα των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο στις 3.30 το μεσημέρι. 

Το γεύμα διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα και έγινε σε καλό κλίμα. Σε αυτό παρακάθησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά

Το ΚΚΕ λόγω απουσίας του γ.γ Δημήτρη Κουτσούμπα, εκπροσώπησε ο Θανάσης Παφίλης

Η ατμόσφαιρα ήταν ευχάριστη μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, πριν παρακαθήσουν στο γεύμα.

Απευθυνόμενος προς τους πολιτικούς αρχηγούς ο Προκόπης Παυλόπουλος τους είπε:

Σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων παρά τις όποιες διαφορές σας και αυτό σας το αναγνωρίζει ο ελλνικός λαός.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος παρατήρησε ότι αυτό σηματοδοτεί τη μεγάλη πορεία του τόπου, αυτή την δύσκολη πορεία" και πρόσθεσε ότι "αυτό άλλαξε την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό και στο εξωτερικό.

Κλείνοντας, ο κ. Παυλόπουλος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά για την ημέρα και τόνισε ότι αυτή η συνάντησή μας τιμά και την ημέρα, αλλά έχει και τον συμβολισμό της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μετά το γεύμα, είπε πως υπάρχει ορίζοντας για συμφωνία στις 18 με 19 Αυγούστου ενώ επισήμανε πως είναι σημαντικό πως υπάρχει διάθεση συνεόννησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για θέματα που υπάρχαν εκκρεμότητες. 

«Υπάρχει ένα κλίμα ότι ο καθένας μπορεί να έχει τις αντιρρήσεις του αλλά είμαστε δεσμευμένοι πως η χώρα πρέπει να έχει κοινό βηματισμό μέχρι να σταθεροποιήσει τη θέση της μέσα στην ευρωζώνη», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης

«Πρέπει να καταλαγιάσουν λίγο τα πάθη. Η κοινωνία, όσοι μπορούν, να πάνε διακοπές στα σπίτια τους στα χωριά τους με μια σχετική ασφάλεια ότι είμαστε στην ευρωζώνη. Εμείς θα μείνουμε πίσω να εργαστούμε για μια νεά πορεία τον Σεπτέμβριο», κατέληξε. 

Εξερχόμενη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά είπε πως το μήνυμα για την επέτειο της αποκατάστασης της δημοκρατίας είναι ότι την κρίση θα την ξεπεράσουμε με περισσότερη δημοκρατία και εθνική συνεννόηση.