Για απόδειξη του τυχοδιωκτισμού και της ανευθυνότητας των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ κάνει λόγο το Ποτάμι, με αφορμή την «αποκάλυψη του Γιάννη Πανούση ότι «η κυβέρνηση γνώριζε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες, αν προχωρούσε σε δημοψήφισμα».

«Οι πορφυρογέννητοι έριξαν ζαριές, ενώ γνώριζαν την επερχόμενη καταστροφή. Προχώρησαν αδίστακτα στις επιλογές τους, αδιαφορώντας για τη χασούρα δισεκατομμυρίων της ελληνικής οικονομίας και τους χιλιάδες νέους ανέργους των επιχειρήσεων που έκλεισαν. Και μετά, για να αποφύγουν την οργή του κόσμου για τις επιλογές τους, άρχισαν να σερβίρουν τις γνωστές θεωρίες συνωμοσίας. Μόνο που το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και σιγά - σιγά όλα αποκαλύπτονται», υπογραμμίζει το Ποτάμι.

Ταυτόχρονα ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος, βουλευτής Χάρης Θεοχάρης επικρίνει την κυβέρνηση «για τις πράξεις και παραλείψεις μιας κυβέρνησης»,η οποία «εδώ και πέντε μήνες δρούσε ως μαθητευόμενος μάγος, ώθησαν τις αντοχές της οικονομίας, αλλά και της κοινωνίας στα όριά τους».

Επικαλούμενος στοιχεία από το εξαμηνιαίο δελτίο εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού (Ιανουάριος - Ιούνιος 2015), εκτιμά πώς αποτυπώνονται πλήρως τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης των τελευταίων έξι μηνών, μέσω της καθαρής, χωρίς υποκειμενισμό και πολιτικές τοποθετήσεις, εικόνας των αριθμών.

«Βλέπουμε μια εικόνα καταστροφής. Υστέρηση 2,4 δισ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα... Επειδή η κυβέρνηση είναι παντελώς ανίκανη να συλλέξει τα προϋπολογισμένα, αναγκάζεται να αυξήσει τους συντελεστές ΦΠΑ και να αλλάξει τον τρόπο φορολόγησης μεγάλων κοινωνικών ομάδων όπως οι αγρότες. Η πραγματική οικονομία έχει κυριολεκτικά στεγνώσει και λόγω της εσωτερικής στάσης πληρωμών του επίσημου κράτους», σημειώνει ο βουλευτής του Ποταμιού και δηλώνει ότι «η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να τρέφει αυταπάτες, πως θα μπορέσει εσαεί να ρίχνει τις ευθύνες σε εξωχώριους εκβιαστές και πραξικοπηματίες, τη στιγμή που η καταστροφή που μόνη της σπέρνει, δημιουργεί καθημερινά νέα θύματα».