current views are: 2

24 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση13:40

Κορωνάκης: Στα κομματικά όργανα θα συζητήσουμε για το ανοιχτό «τραύμα»

Τα όργανα ου ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσουν για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης. 

Δημοσίευση 13:40’
αρθρο-newpost

Τα όργανα ου ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσουν για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης. 

Τα όργανα ου ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσουν για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης. 

Μιλώντας στον 9,84 είπε πως το «ποιες θα είναι αυτές οι συντεταγμένες διαδικασίες που θα μας οδηγήσουν για να συζητήσουμε το υπαρκτό τραύμα που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ» θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, τη Δευτέρα.

Ερωτηθείς για «εκλογές με λίστα» και «εσωκομματικό ξεκαθάρισμα», ο κ. Κορωνάκης είπε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιστοιχούν τέτοια χαρακτηριστικά, ούτε ποτέ ο πρωθυπουργός έχει κινηθεί με τέτοιο τρόπο και, σημειώνοντας ότι στις κρίσιμες ψηφοφορίες οι βουλευτές ψήφισαν κατά συνείδηση, τόνισε ότι, πέραν της εντάσεως που αυτή τη στιγμή είναι κατανοητή, απαιτείται σοβαρή αντιμετώπιση των ερωτημάτων, χωρίς εύκολες απαντήσεις.

«Χρειάζεται να μπούμε σε μια δύσκολη και ουσιαστική συζήτηση που να απαντάει στα ερωτήματα του τι κάνει η Αριστερά σήμερα μέσα σε αυτή την Ευρωζώνη, με αυτές τις πολιτικές ηγεσίες που κυριαρχούν, με αυτό το συντριπτικό συσχετισμό που έδωσε μια τιμωρητική απάντηση στον ελληνικό λαό, πώς η Αριστερά δρα στην Ελλάδα και την Ευρώπη και πώς μια κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να υλοποιήσει ένα φιλολαϊκό σχέδιο για τα επόμενα χρόνια που θα βγάζει τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια» υπογράμμισε.

Σχετικά με το κείμενο μελών της Κεντρικής Επιτροπής που διαφωνούν με τη συμφωνία και ζητούν την άμεση σύγκληση του οργάνου, παραδέχθηκε μεν ότι υπάρχει ζήτημα καθυστέρησης, τονίζοντας ωστόσο «ότι είναι λάθος να τοποθετούμαστε μέσω κειμένων υπογραφών επί των πολιτικών ζητημάτων σε τόσο δύσκολες στιγμές».

«Η πολιτική τοποθέτηση είναι ζήτημα συνεδρίασης του οργάνου το οποίο δεν πρέπει να φοβόμαστε. Και σήμερα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν φτάνει μόνο η Κεντρική Επιτροπή, αλλά χρειάζεται όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθούν και η μόνη διαδικασία για να γίνει αυτό, είναι ένα πραγματικά δημοκρατικό και ψύχραιμο συνέδριο που θα δείξει στην κοινωνία ότι στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων και ο καθένας από εμάς με την στάση του θα αποδείξει ότι δεν υλοποιεί τη γραμμή για διχασμό στο ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε, ενώ ως γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να χαμηλώσουν οι τόνοι από όλες τις πλευρές «γιατί τα ερωτήματα μπορεί να είναι μεγαλύτερα απ’ όσο φανταζόμαστε ίσως. Πολλά ευρωπαϊκά κόμματα τοποθετούνται και θα τοποθετηθούν με βάση τις κινήσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει».

Έκανε λόγο για την ύπαρξη δύο σχεδίων το προηγούμενο διάστημα, εκ των οποίων το ένα «ήταν να πέσει η κυβέρνηση και το άλλο να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Υπογράμμισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται τώρα να συζητήσει την στρατηγική του «γιατί δεν μπορεί το μέλλον του να είναι το μνημόνιο».

«Να απεμπλακούμε από εμμονές και ιδεολογήματα και συζητήσουμε με σύνεση και ειλικρίνεια. Να συζητήσουμε με τα μέλη του κόμματος και όσους μας έφεραν μέχρι εδώ. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα μέλη του κόμματος, που μας έφεραν ως εδώ, που έδωσαν μάχες μέσα στην κοινωνία, αγώνες πολύ μεγάλους το προηγούμενο διάστημα, που έδωσαν τη μάχη του δημοψηφίσματος, μαζί με όσους μας στήριξαν σε αυτά. Αν συζητήσουμε με ειλικρίνεια τότε είμαι σίγουρος, ότι θα βγάλουμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα» τόνισε ο κ. Κορωνάκης.

Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει πάει σε ένα συνέδριο παράλληλων μονολόγων, αλλά σε σοβαρή και ουσιαστική συζήτηση με τους διανοούμενους, με τα κινήματα, με τα μέλη του κόμματο. «Τότε θα καταλάβουμε ότι χρειάζεται να δουλέψουμε πολύ παραπάνω για να συγκροτήσουμε σοβαρές απαντήσεις για το σχέδιο εξόδου από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Αυτό ήταν το σχέδιό μας από την αρχή και αυτό το σχέδιο πρέπει να υλοποιήσουμε», συμπλήρωσε.


σχετικα αρθρα