Όλα τα «καυτά» ζητήματα τέθηκαν επί τάπητος στο άτυπο Συμβούλιο των Πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο του γεύματος που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Το ζήτημα να μην γίνουν εσπευσμένα εκλογές, άν δεν θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος και δεν ξεκινήσουν οι συνομιλίες για τη διαμόρφωση οδικού χάρτη για την ρύθμιση του χρέους, τέθηκε στο γεύμα των πολιτκών αρχηγών πρός τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από έγκυρες πηγές. Κατά τις ίδιες πηγές ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε.

Στον Πρωθυπουργό, επισημάνθηκε πώς μπορεί να αξιοποιήσει τη μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 230 βουλευτών για να ψηφιστούν νομοσχέδια σημαντικών μεταρρυθμίσεων και να μην αιφνιδιάσει η κυβέρνηση με επίμαχα νομοσχέδια, όπως το αναμενόμενο για τη Παιδεία.

Επίσης κατα την διάρκεια του γεύματος εθίγη και το ζήτημα με τη στάση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου με ενθάρρυνση πρός τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε σχετικές πρωτοβουλίες.

Εγινε ακόμη γνωστό ότι η κυρία Γεννηματά ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να εκλείψουν πλήρως γεγονότα στοχοποίησης από κυβερνητικά στελέχη προς την αντιπολίτευση.