"Θεωρώ ότι είναι ένα λάθος που ελπίζω και πιστεύω ότι στην πορεία θα διορθωθεί. Με πίκρανε και τον Πρωθυπουργό ακόμα περισσότερο, γιατί αυτοί είναι σύντροφοί μου. Τους κάνω έκκληση την τελευταία στιγμή να συνέλθουν. Η αριστερά είναι στην κυβέρνηση και όχι στην αντιπολίτευση" είπε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο κ. Φλαμπουράρης είπε μάλιστα ότι του φαίνεται αδιανόητο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Μάλιστα το χαρακτήρισε "unfair" (άδικο). «Οι επιλογές είναι: ή μένεις και διευκολύνεις ή φεύγεις» είπε.

Ο υπουργός συμπλήρωσε: "Δεν ετοιμαζόμαστε για εκλογές", ενώ είπε πως από τη στιγμή που θα κλείσει η συμφωνία και θα αρχίσει να ανασαίνει ο ελληνικός λαός, τότε, ανάλογα με τις συνθήκες μετά την ψήφιση της συμφωνίας, «θα επανεξετάσουμε τη θέση που υπάρχει στη συγκεκριμένη Βουλή και από εκεί θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε παραπέρα».

Ο ίδιος απέκλεισε τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ενώ σημείωσε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτήσει και πάλι πλειοψηφία 162-160 βουλευτών τότε δεν υπάρχει λόγος εκλογών. Διευκρίνισε επίσης πως δεν υπήρξε συμφωνία στο προεδρικό για μη εκλογές, αλλά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε τους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν θα τους αιφνιδιάσει.

«Μπορεί πολλοί να υποτίμησαν την προσπάθεια που έκανε όλο αυτό το διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας αλλά ο κόσμος καταλαβαίνει ότι είναι ένας εθνικός ηγέτης που έδωσε μάχες. Ο Αλέξης έχει πείσμα και πίστη» ανέφερε, ενώ είπε ακόμη ότι δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας με «κόμματα που τα τελευταία έξι χρόνια εφάρμοσαν μία πολιτική που οδήγησε τη χώρα και το λαό της σε αδιέξοδα».

Αναφερόμενος στο θέμα της επιστροφής στη δραχμή, ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι «δεν ήρθε ποτέ σχέδιο για δραχμή από τον Γιάνη Βαρουφάκη. Δεν συζητήθηκε ποτέ το θέμα της δραχμής. Μπορεί σε κάποια κυβερνητικά συμβούλια να είπαν ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις. Σχέδιο για δραχμή δεν υπήρξε ποτέ».

"Τι θα γίνει με την Ζωή Κωνσταντοπούλου" ρώτησε στη συνέχεια ο Γιώργος Αυτιάς τον Αλέκο Φλαμπουράρη και εκείνος απάντησε: "H Ζωή είναι Πρόεδρος της Βουλής, άρα πρέπει να έχει μια σχετική αυτονομία από το κόμμα. Δηλαδή ουσιαστικά πρέπει να πρόεδρος όλων των βουλευτών. Αυτό είναι ένα κρίσιμο θέμα στο οποίο πρέπει να ανταποκριθεί. Πιστεύω ότι κάποιες δυσλειτουργίες,  οι οποίες δημιουργούνται με το πως ασκεί τα καθηκοντα της η πρόεδρος της βουλής, θα διορθωθούν".

"Θα προσπαθήσει η ίδια η Ζωή, γιατί έχει και την εξυπνάδα και την ετοιμότητα να τα δει και να τα ανεθεωρήσει" σημείωσε.

Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κράτησε το καλύτερο για το τέλος, λέγοντας για τις εκογές: "Γιατί να δαιμονοποιούμε τις εκλογές. Μέσα σε 20-25 μέρες μπορούν να γίνουν εκλογές".