current views are: 1

25 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση14:07

Reuters: Αρχίζουν ξανά την Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας – δανειστών

Τη Δευτέρα αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών για το νέο πακέτο διάσωσης, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται Έλληνα αξιωματούχο.

Δημοσίευση 14:07’
αρθρο-newpost

Τη Δευτέρα αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών για το νέο πακέτο διάσωσης, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται Έλληνα αξιωματούχο.

Τη Δευτέρα αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών για το νέο πακέτο διάσωσης, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται Έλληνα αξιωματούχο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν αφού λυθούν πρώτα ορισμένα ζητήματα “logistics” που καθυστέρησαν την έναρξη των συναντήσεων την εβδομάδα που ολοκληρώνεται.

Οι συναντήσεις με τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ αναμένονταν να ξεκινήσουν την Παρασκευή, όμως καθυστέρησαν για οργανωτικούς λόγους, όπως το πού θα πραγματοποιηθούν οι συζητήσεις, αλλά και το ζήτημα της ασφάλειας.

Ο αξιωματούχος, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, είπε πως οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν επισήμως τη Δευτέρα αφού λυθούν αυτά τα ζητήματα, ενώ μιλώντας ανώνυμα, αρνήθηκε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει το κλιμάκιο των πιστωτών μακριά από κρατικά τμήματα.

«Δεν έχουν πρόβλημα να επισκεφθούν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους», είπε.

Την ίδια ώρα, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο μία πηγή του υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας, μετέδωσε ότι οι υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι των πιστωτών (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα «έως αύριο το βράδυ» με στόχο την επανέναρξη την επόμενη εβδομάδα των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές.

Ο Ντέκλαν Κοστέλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ράσμους Ρέφερ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Ντέλια Βελκουλέσκου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ο Νικόλα Τζαμαριόλι, υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, θα μεταβούν στην Αθήνα, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτή η πηγή, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Ένας εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν δεν επιβεβαίωσε, ωστόσο, την ακριβή ημερομηνία άφιξης των εκπροσώπων των πιστωτών στην Αθήνα, αναφέροντας μόνο ότι θα μεταβούν στην ελληνική πρωτεύουσα «τις επόμενες ημέρες».

 

 


σχετικα αρθρα