«Πρώτος μας στόχος να κλείσουμε μία όσο το δυνατόν συμφερότερη συμφωνία» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, καλώντας την ίδια στιγμή τους συντρόφους του στο κόμμα να...συνέλθουν. 

Όπως τόνισε ο υπουργός επικρατείας: 

Από τη στιγμή που κλειστεί η συμφωνία, τότε ανάλογα με τις συνθήκες θα επανεξετάσουμε την κατάσταση και θα καταλήξουμε στο τι θα κάνουμε παραπέρα. Με βάση τα συμφέροντα των εργαζομένων και τους έθνους θα πάρουμε αποφάσεις.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Φλαμπουράρης απηύθηνε έκκληση στους «αντάρτες» υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να «συνέλθουν και να επανέλθουν». 

Όσον αφορά το θέμα των εκλογών απάντησε: «Αν έχουμε κυβερνητική πλειοψηφία γιατί να πάμε σε εκλογές;», ωστόσο σε άλλο σημείο τόνισε «ας μην τις δαινονοποιούμε, μπορεί να πάμε σε 20-25 ημέρες». 

«Για πρώτη φορά υπάρχει αριστερή κυβέρνηση στη χώρα και μου φαίνεται αδιανόητο οι ίδιοι της οι υπουργοί να μην της δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης» είπε ο υπουργός για όσους καταψήφισαν τα μέτρα λέγοντας ότι πιστεύει πως τα πράγματα θα διορθωθούν στην πορεία. «Με πίκρανε αυτό κι εμένα και τον πρωθυπουργό» συνέχισε ο κ. Φλαμπουράρης απευθύνοντας έκκληση στους «συντρόφους» του, όπως τους χαρακτήρισε, να «συνέλθουν και να επανέλθουν. Να συνειδητοποιήσουν ότι είμαστε κυβέρνηση και όχι αντιπολίτευση» είπε ξεκαθαρίζοντας: «Οι επιλογές είναι: ή μένεις και διευκολύνεις ή φεύγεις». 

Αναφορικά με τον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός τόνισε πως «μπορεί πολλοί να υποτίμησαν την προσπάθεια που έκανε όλο αυτό το διάστημα αλλά ο κόσμος καταλαβαίνει ότι είναι ένας εθνικός ηγέτης που έδωσε μάχες. Ο Αλέξης έχει πείσμα και πίστη» είπε ο κ. Φλαμπουράρης. 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Φλαμπουράρης απέκλεισε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας με «κόμματα που τα τελευταία έξι χρόνια εφάρμοσαν μία πολιτική που οδήγησε τη χώρα και το λαό της σε αδιέξοδα».

Παράλληλα, ο ίδιος σχολίασε με χιούμορ την πρόταση για διαμονή της τρόικας σε ξενοδοχείο μακριά από το κέντρο: «Ε, καλοκαίρι είναι... Δεν θα κάνει μπάνια;».

Πρόθεσε δε:

Εγώ νομίζω ότι είναι ευμενής μεταχείριση να μπορείς να πας σε ένα μέρος που είναι resort και να μπορείς να κάνεις τα μπάνια σου καλοκαιριάτικα. Και από Σεπτέμβρη, Οκτώβρη βλέπουμε....

Οσο για το αν θα μπουν στα υπουργεία οι εμπειρογνώμονες, απάντησε «αν δεν πρέπει, δεν θα γίνει».