current views are: 4

26 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση18:27

Σάλος με το Plan B Bαρουφάκη – «Εγείρονται πολιτικά και νομικά ζητήματα» λέει η αντιπολίτευση

Ακόμα και νομικό ζήτημα εγείρει η αντιπολίτευση αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα δημοσιεύματα με το Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη, την στιγμή που ο ίδιος διαψεύδει, λέγοντας ότι οι δυσφημιστές του έχουν μεγάλη φαντασία και θέλουν να τον παρουσιάσουν ως κακοποιό.

Δημοσίευση 18:27’
αρθρο-newpost

Ακόμα και νομικό ζήτημα εγείρει η αντιπολίτευση αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα δημοσιεύματα με το Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη, την στιγμή που ο ίδιος διαψεύδει, λέγοντας ότι οι δυσφημιστές του έχουν μεγάλη φαντασία και θέλουν να τον παρουσιάσουν ως κακοποιό.

Ακόμα και νομικό ζήτημα εγείρει η αντιπολίτευση αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα δημοσιεύματα με το Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη, την στιγμή που ο ίδιος διαψεύδει, λέγοντας ότι οι δυσφημιστές του έχουν μεγάλη φαντασία και θέλουν να τον παρουσιάσουν ως κακοποιό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται να έχουν ζητήσει την διαγραφή του από το κόμμα, αλλά και περαιτέρω διερεύνηση του συγκεκριμένου περιστατικού. 

Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων του Mega ότι στην κυβέρνηση δεν είχε καμία γνώση για κάτι τέτοιο, την στιγμή που επισήμως το Μαξίμου δεν έχει τοποθετηθεί. 

O Γιάνης Βαρουφάκης μέσω twitter μίλησε για μεγάλη φαντασία που έχουν οι δυσφημιστές του, ενώ σε συνέντευξή του στην Guardian υπογράμμισε ότι «θέλουν να με παρουσιάσουν ως κακοποιό»

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Η Νέα Δημοκρατία θέτει ερωτήματα στην κυβέρνηση για το θέμα Βαρουφάκη με το χακάρισμα των ΑΦΜ, ζητεί απαντήσεις για τη διακυβέρνηση των τελευταίων έξι μηνών, ρωτά για το “εφεδρικό σχέδιο” και “πότε η κυβέρνηση κατάλαβε ότι δεν υπήρχε εναλλακτική”;

Η Συγγρού αναφέρει επίσης ότι εγείρεται πολιτικό, ηθικό και οικονομικό ζήτημα και πρέπει να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες για όλα αυτά, ενώ ρωτά αν “αληθεύει ότι σχεδίαζαν να εφορμήσουν στο εθνικό Νομισματοκοπείο και ότι πράγματι ετοίμαζαν παράλληλο νόμισμα με υποκλοπή των ΑΦΜ όλων των φορολογουμένων; Αληθεύει ότι ετοίμαζαν έκδοση IOUs (υποσχετικές πληρωμής του δημοσίου) ως το πρώτο βήμα προς το grexit;”.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

“Οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δημιουργούν μείζον πολιτικό, οικονομικό και ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση το οποίο θα πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος για τη διακρίβωση των όποιων ευθυνών. Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει πειστικά στον ελληνικό λαό.

Τι ακριβώς έγινε τους πρώτους 6 μήνες της διακυβέρνησης; Ποιο ήταν το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης; Τι ετοίμαζαν ως εναλλακτική λύση, ποιος την είχε χρεωθεί και ποιος την παρακολουθούσε;

Πότε κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε στην ουσία εναλλακτική και ότι ένα grexit θα είχε ολέθριες συνέπειες για τη χώρα; Πρέπει επίσης η κυβέρνηση να μας διευκρινίσει. Αληθεύει ότι συγκεκριμένη ομάδα του υπουργείου Οικονομικών είχε αναλάβει να εκπονήσει το εφεδρικό σχέδιο;

Αληθεύει ότι σχεδίαζαν να εφορμήσουν στο εθνικό Νομισματοκοπείο και ότι πράγματι ετοίμαζαν παράλληλο νόμισμα με υποκλοπή των ΑΦΜ όλων των φορολογουμένων; Αληθεύει ότι ετοίμαζαν έκδοση IOUs (υποσχετικές πληρωμής του δημοσίου) ως το πρώτο βήμα προς το grexit;

Κρίσιμα ερωτήματα που χρήζουν πειστικής απάντησης προς τον ελληνικό λαό. Η Νέα Δημοκρατία θα πραγματοποιήσει αύριο ειδική σύσκεψη για τα μεγάλα αυτά ζητήματα που έχουν προκύψει και τον τρόπο με τον οποίο θα συμβάλει ώστε να χυθεί άπλετο φως στην σκοτεινή αυτή ιστορία.

Διότι δεν δημιουργείται έλλειμμα μόνο στην οικονομία, αλλά πρώτα απ’ όλα στην ίδια τη Δημοκρατία μέσα στη χώρα, καθώς και έλλειμμα αξιοπιστίας προς τα έξω”.

ΠΑΣΟΚ: Να παρέμβει η δικαιοσύνη για το Plan B της κυβέρνησης

Παρέμβαση της δικαιοσύνης και απαντήσεις από τον πρωθυπουργό ζητεί, με ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενο στην αποκάλυψη της Καθημερινής.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι “ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί πια να σιωπά, ούτε να κρύβεται πίσω από πράξεις ή παραλείψεις Υπουργών και συνεργατών του”, αλλά και ότι “οφείλει να καταθέσει τα σχετικά έγγραφα, γιατί οι πολίτες πρέπει να μάθουν όλη την αλήθεια”.

Η ανακοίνωση:

Με τα σημερινά δημοσιεύματα της Καθημερινής, έρχονται στο φως πρόσθετες και ιδιαίτερα ανησυχητικές πληροφορίες για την προετοιμασία και υλοποίηση του Plan B και του σχεδίου για το Grexit.

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι με εντολή Τσίπρα και εκτέλεση Βαρουφάκη, υπήρξε ένας εφιαλτικός σχεδιασμός, καθώς και ενδεχόμενη συνέργεια σε ποινικά κολάσιμες πράξεις σχετικά με το νόμισμα και την οικονομία της χώρας, με αδίστακτες μεθοδεύσεις.

Μπροστά τους τα σχέδια Λαφαζάνη για εισβολή στο Νομισματοκοπείο ωχριούν. Αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση της Κυβέρνησης, αλλά και την παρέμβαση της δικαιοσύνης για τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης.

Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί πια να σιωπά, ούτε να κρύβεται πίσω από πράξεις ή παραλείψεις Υπουργών και συνεργατών του, τους οποίους λίγους μήνες πριν τους χαρακτήριζε «σημαντικό κεφάλαιο» της διαπραγμάτευσης. Οφείλει να απαντήσει ευθέως και με ειλικρίνεια στην ερώτηση της Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά και να ενημερώσει τη Βουλή και το λαό, για το ποιοι ήταν οι σχεδιασμοί αυτοί, αν υπήρξαν πράγματι προπαρασκευαστικές πράξεις, αν είχε αρχίσει να εκτελείται το εν λόγω σχέδιο και τελικά με ποίου εντολή αυτό εκπονήθηκε. Οφείλει, τέλος, να καταθέσει τα σχετικά έγγραφα, γιατί οι πολίτες πρέπει να μάθουν όλη την αλήθεια.

Το Ποτάμι: Για γέλια και για κλάματα

Ο πρωθυπουργός πρέπει να πει ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό αν όλα αυτά τα παρακρατικά είχαν την έγκρισή του και γιατί τα ανέχτηκε, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, για το plan b του Γιάνη Βαρουφάκη που αποκαλύπτει η εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής.

Η ανακοίνωση του Ποταμιού:

“Διαβάζοντας το “σχέδιο Βαρουφάκη” για την επιστροφή στη δραχμή, δεν ξέρεις αν πρέπει να οργιστείς ή να γελάσεις. Ο κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, “έπαιζε” τον μαύρο hacker, σχεδίαζε κλοπές ΑΦΜ, έστηνε δηλαδή το κράτος της δραχμής λέγοντας ψέματα στους πολίτες ότι αγωνιζόταν για μια συμφωνία με την Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός πρέπει να πει ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό αν όλα αυτά τα παρακρατικά είχαν την έγκρισή του και γιατί τα ανέχτηκε. “Θυμίζουμε” ότι όταν το Ποτάμι διά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Χάρη Θεοχάρη κατήγγειλε τους σχεδιασμούς Βαρουφάκη για τη δραχμή, είχε απειληθεί από τους κυβερνητικούς με παρέμβαση Εισαγγελέα.

Με τα hacking του Βαρουφάκη από τη μια, τα ριφιρφί του Λαφαζάνη στο Νομισματοκοπείο από την άλλη, αναρωτιέσαι αν έχεις να κάνεις με ερασιτέχνες υπουργούς ή ερασιτέχνες σεναριογράφους αστυνομικών ταινιών. Με τέτοιες “προσωπικότητες” δεν είναι να απορεί κανείς πώς φθάσαμε εδώ. Μάλλον πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί που δεν μας συνέβησαν χειρότερα”.


σχετικα αρθρα