Αν και μέσω twitter διαψεύδει αποδίδοντας στη φαντασία τα όσα του καταλογίζονται, ωστόσο δημοσίευμα της Daily Telegraph έρχεται να επιβεβαιώσει όσα αποκαλύφθηκαν για το plan B του Γιάνη Βαρουφάκη. 

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο συντάκτης της, Ambroce Evans - Pritchard, ο πρώην υπουργός Οικονομικών ομολόγησε την ύπαρξη ενός τέτοιου σχεδίου, εντούτοις υποστήριξε ότι πολλές από τις αναφορές του σχεδίου στον ελληνικό τύπο είχαν σκόπιμα, όπως αναφέρει, διαστρεβλωθεί και τον εμφάνιζαν σα να είχε εξαρχής στο μυαλό του ένα σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή.

«Σκοπός όλων αυτών είναι να με παρουσιάσουν ως αδίστακτο υπουργό Οικονομικών και να μου προσάψουν κατηγορίες για προδοσία. Είναι όλα μέρος μιας προσπάθειας να ακυρωθούν οι πρώτοι πέντε μήνες της τρέχουσας κυβέρνησης και να καταλήξει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας», είπε και συμπλήρωσε ότι «τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα διαστρεβλώνουν πλήρως τον πραγματικό μου σκοπό που ήταν μία παράλληλη ρευστότητα» εξηγώντας επιπροσθέτως, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ότι στόχος του χακαρίσματος ήταν να επιτρέψει στο υπουργείο Οικονομικών να κάνει ψηφιακές πληρωμές σε IOUs «με το πάτημα ενός κουμπιού». 

«To συγκεκριμένο επιχείρημα, βασίζεται σε ένα πείραμα που συνετελέσθη στην Καλιφόρνια, αμέσως μετά την κρίση που προκάλεσε η Lehman Brothers» είπε